Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Jämtlands Väl: Vi tror att Krokoms kommun klarar det mesta själv

Annons

Jämtlands Väl Krokom vill rita om kartan i kommunen. Vi vill se lösningar för att utveckla hela kommunen med dess egna resurser.

Vi vill ta tillvara på de möjligheter som invånarna, naturen och miljön ger. Det urbana tänkandet är ibland så hårt rotat i oss att vi tror att staden är viktigast i många lägen.

Vi – kanske främst politiker? – tror ibland så lite på oss själva att vi söker hjälp hos staden, staten eller EU, alternativt så skyller vi på staden, staten eller EU för att vi inte orkar rita om kartan på hemmaplan.

Men verkligheten är ju att landsbygden utvecklar helheten utan att vi behöver raljera eller skylla på staden eller vice versa. Vi klarar oss ganska hyfsat själva om vi tänker nytt.

Jämtlands Väl Krokom vill bryta normer och få oss att tänka att det är möjligt med ett mer självförsörjande Krokom. Men då måste vi börja tänka nytt, och det är jobbigt.

Kommuner som har det svårare ekonomiskt än Krokom ligger längre fram i tankarna. Se exempelvis på Härjedalen som serverar mer lokal mat än de flesta andra kommuner. De gör det inte bara för det lokala tänkandet; de har insett att det är så en kommun överlever och utvecklas.  

Jämtlands Väl Krokom har nu funnits i snart två och ett halvt år. Vi har precis kommit in i kommunfullmäktige och nu i januari även i kommunstyrelsen. Vi tänker förvalta det förtroendet genom att fortsätta att lägga förslag som gynnar kommunens utveckling bäst.

Vi kommer också att rösta på de förslag som vi anser gynnar kommunen bäst utan att ta hänsyn till vilket block som lägger förslagen.

Vi tänker inte sitta tysta och följa med strömmen. Om vi tror att förslagen kommer att bli genomförda väl i praktiken så röstar vi alltid för en god utveckling av Krokom. Vi tänker bidra till att rita om kartan på ett hövligt men bestämt sätt. Vi tror inte på prestige eller parti- och blockpiskor. 

Vi vet vart vi vill komma. Vi har en vision om en kommun som tror på sig själv och utvecklar sina resurser så att kommunen blir hållbar på lång sikt.

Vi vill inte växa utan eftertanke. Krokom behöver satsa på en härproduktion genom att köpa fler lokala produkter, servera mer lokal mat och gynna lokala företag i större utsträckning.

Krokom behöver se hela kommunens möjligheter genom att exempelvis utlokalisera kommunal verksamhet till flera orter, och utveckla skolan så att både små och stora skolor kan bidra till kvalitet. Genom dessa förslag kan vi tack vare god teknik minska de geografiska utmaningarna och visa att vi satsar på invånarna.

Vi tror på både levande samhällen och byar, men vi tror att Krokom klarar det mesta själv utan stad, stat och EU. Det handlar om inställning och tro. 

Vi tänker inte ligga på latsidan eller låta andra förminska vår politik. Vi vet att vi har receptet i vår hand och vi tänker bjuda in er till en spännande utveckling av Krokoms kommun.  

Eva-Lena Blom (JVK) ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelse 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons