Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Kindberg "Vi i Östersunds fotbollsklubb gjorde fel i vår initiala biljetthantering"

Med anledning av Stefan Nolerviks otydliga, inkorrekta och mycket taffliga krönika vill jag för våra supportrar, Östersundarna och Jämtarna, tydliggöra mina utgångspunkter och bevekelsegrunder samt ge en förklaring och ursäkt för vår initiala biljetthantering.

Vi i Östersunds fotbollsklubb gjorde fel i vår initiala biljetthantering, det var den mänskliga faktorn, en av oss gjorde helt enkelt några misstag, sådant händer och jag är ansvarig för detta, och jag tar därför det fulla ansvaret för de olägenheter som drabbat våra supportrar. Vi kommer under dagen ge ut kompletterande information i biljettärendet. Om det efter denna kompletterande information fortfarande är oklart för vissa, vänligen kontakta ÖFK kansli, så ska vi efter förmåga bringa klarhet.

Det är ingen ide att någon försöker leta syndabockar eller vara otrevlig mot vår personal, jag kommer aldrig att utelämna enskilda hos oss, för att misstag uppstått, det är jag som är ansvarig så ställ mig mot väggen, inte någon av mina medarbetare.

Det har varit ett makalöst tryck efter biljetter, vår huvudprincip är att så solidariskt som möjligt tillgodose att så många olika ska kunna få biljetter, men vi har bara 8000 biljetter, många kommer att bli besvikna, jag vet det, och det smärtar mig. Enda jag kan säga är att ÖFK bara är i inledningen av vår resa, det kommer många stormatcher framöver, klen tröst jag vet! ÖFK kommer att satsa och medverka till att sändning på storbild kan ske i vår stad, vi återkommer om det.

Stefan Nolervik, beskriver mitt och klubbens agerande, helt felaktigt och eftersom Stefan vet vad han själv har smsat till mig, så påstår han medvetet rena osanningar. Först och främst inleder Stefan med att förklara i två sms hur dåligt detta hanteras, detta utan att skriva en enda fråga till mig, där påstår han att jag är otydlig, skriver floskler och inte besvarar frågorna, det gör jag inte därför han inte har ställt några frågor, när Stefan kommer på att han faktiskt inte ställt några frågor då ställer han dem.

Alla vet att jag alltid ställer upp och svarar på frågor, väldigt transparant och tydligt. Vi är utan rangordning i övrigt, förmodligen en av de mer transparanta elitföreningarna i Europa, fråga dina kollegor, Stefan. Att jag skulle skicka fram någon medarbetar för att ta någon smäll och med det få det ur världen är ett horribelt påstående och ett direkt angrepp på mitt chefs och ledarskap, jag utelämnar aldrig mina medarbetare, jag skyddar alltid dem ibland in absurdum, det är lågt och ett direkt lögnaktigt beskrivande som Stefan hänger sig till, direkt ovärdigt en journalist och medmänniska.

Självklart ska jag svara på dina frågor Stefan, men jag har lite annat att göra på dagarna än att passa upp dig när du begär svar, när du nu äntligen efter uppmaning från mig, kommer på att du måste ställa frågor för att få svar. Jag betackar mig för den krönika som Stefan skriver den är djupt felaktig och missvisande, det är bara att läsa vår sms konversation så ser ni det absurda i Stefans krönika.

Jag vill till alla som drabbats av våra misstag be om ursäkt, vi lär oss varje dag och vi försöker bli bättre, det blir jag och mina medarbetare av konstruktiv kritik, men jag förstår frustrationen hos er när vi gör fel i sådana viktiga frågor. Till Stefan vill jag bara säga, berätta hela historien, utelämna inte för läsaren det viktiga, samt håll dig för bättre än att medvetet ge läsarna en helt felaktig bild av hur det är.

Gå en sväng i den jämtländska kvällen, ta lite luft och pröva lite human, medmänsklig kärlek till dem som ibland gör fel och ibland gör rätt.

Daniel Kindberg, ordförande Östersunds Fotbollsklubb

 

ÖP:s chefredaktör svarar: Att ställa frågor är inte "taffligt"– det ingår i jobbet som journalist

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel