Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Kommunalråden: Så vill vi satsa i Östersunds kommun

Annons

Majoriteten i Östersunds ökar budgeten med över 141 miljoner kronor till kommunens olika verksamheter 2017. Samtidigt lägger vi inga besparingar på någon nämnd.

Östersunds kommun växer och vi är nu fler än 61 100 invånare.

Majoriteten (S, MP och V) vill fortsätta utveckla Östersund med att satsa på bra saker för invånarna. Här är några exempel:

• Många familjer väljer att flytta till Östersund vilket innebär att vi behöver se till att det finns tillräckligt många förskolor och skolor med hög kvalitet. Vi satsar också på fler psykologer till förskolan för att förebygga barns psykiska ohälsa.

• På äldreboendena Ängegården i Brunflo och Häradsgården i Lit öppnas köken så att all mat kommer att lagas på plats och vi ska uppnå målet om 50 procent ekologisk mat. På särskilda boenden för äldre ska möjligheterna att välja maträtter utvecklas.

• Vi satsar på att fler personer inom LSS ska kunna ta sig ut på arbetsmarknaden, och att ytterligare LSS-grupper startas upp så att fler får meningsfull vardag.

• Östersund satsar på att bli årets stadskärna 2018. Kommunen är aktivt med och stödjer arbetet med centrumutveckling tillsammans med fastighetsägare och handeln.

• År 2017 investeras i en renovering och ombyggnad av Storsjöteatern för att kunna möta det behov som finns när det gäller ny teknik, arbetsmiljö och tillgänglighet.

• Vi ska ta fram en Klimatfärdplan för att konkret staka ut vägen mot ett fossilfritt samhälle 2030. Helt i linje med regeringens satsning på Fossilfritt Sverige där Östersund är en partner. Tack var regeringens satsning på Klimatklivet och Stadsmiljöavtalen så kan Östersunds kommun nu satsa på investeringar i laddstolpar i hela kommunen, samt en elbusslinje i Östersunds tätort.

• Genom stora investeringar i Östersunds idrottsanläggningar har vi möjlighet att ta emot stora evenemang som VM i skidskytte 2019 och andra internationella tävlingar.

• En ungdomslots inrättas för att strategiskt möta och arbeta med ungdomarna i Östersund. Ungdomslotsens uppgift är att fungera som en länk till unga i Östersunds kommun för att exempelvis vägleda till hur man söker pengar till aktiviteter.

• De som växer upp i Östersund har en bred språklig och kulturell kompetens om omvärlden på ett sätt som tidigare generationer aldrig haft. Detta en stor tillgång inte minst när det gäller vårt näringslivs konkurrenskraft.

Arbetet med mångfald är en del av Östersunds kommuns långsiktiga arbete för en hållbar samhällsutveckling. Människor med olika bakgrund bidrar till en mer dynamisk och kreativ plats för tillväxt.

Östersunds kommun ska motverka alla former av diskriminering, främlingsfientlighet, och rasism. Östersunds kommun ska vidareutveckla partnerskap mellan det offentliga, det civila samhället och näringslivet och för att göra människor, företag och organisationer delaktiga i utvecklingen.

Som samisk förvaltningskommun har Östersund också ett stort ansvar för att ge service till vår samiska befolkning. Vi ska också arbeta strategiskt för att skriva under den Europeiska deklarationen för jämställdhet.

Östersund är modigt, utmanande och inkluderande!

AnnSofie Andersson (S), Anders Edvinsson (S), Karin Thomasson (MP), Christina Hedin (V)

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons