Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Kostsamt och kortsiktigt att satsa på stafettsjuksköterskor

Problemen hopar sig på Östersunds sjukhus och en lösning blir alltmer angelägen.

Läkare varnar för svåra komplikationer när operationer ställs in: ”Ingen ska kunna komma efteråt och säga att de inget visste” (25 mars)

När flera läkare på kirurgen varnar för svåra komplikationer när operationer ställs in på grund av personalbrist, svarar sjukhuschefen Maria Söderkvist att de nu ska höja timlönen för stafettsjuksköterskor.

Regionen höjer timlönen för stafettsjuksköterskor: ”Oerhört svårt att få hit folk” (25 mars)

På så vis tänker hon sig att vi ska locka hyrpersonal så att vi åter kan öppna fler platser och således utföra fler operationer. Denna lösning är både kostsam och kortsiktig. Vad sägs om att i stället belöna den ordinarie personalen och locka tillbaka den kompetenta personal som flytt, med höjd lön och förbättrade villkor?

En sådan lösning skulle vara långsiktig och långt mycket billigare än att försöka locka dyr hyrpersonal. Med fast personal upprätthålls dessutom rutiner lättare och kontinuitet och patientsäkerhet främjas. Även om våra löner skulle höjas till en nivå som motsvarar det ansvar och den kompetens vi besitter, så är det ändå billigare än att ta in hyrpersonal.

Det har nu gått ett år sedan man slopade vår arbetsmodell, en förändring som innebar att vi fick sänkt OB på helger och kvällar, att vi fick förlängd veckoarbetstid (sex timmar mer per månad utan ersättning), att vi fick gå från att jobba två av fem helger till att arbeta varannan, samt att vi fick mindre luft i schemat för återhämtning. Ett återförande av den tidigare arbetsmodellen vore ett steg i rätt riktning.

I takt med att allt fler sagt upp sig på grund av dessa försämringar, men även på grund av att vi inte blir lyssnade till och inte får något gehör från sjukhusledningen, så har vårdplatser behövt stängas och överbeläggningar blivit mer regel än undantag.

Att ansvara för fler patienter än vad man mäktar med innebär en etisk stress som leder till utbrändhet bland personal och till hotad säkerhet för patienterna. Lägg härtill att vi är mitt i en pandemi. Det är ytterst obegripligt hur ledningen trots detta fortsätter att strunta i den fast anställda personalen.

Det vi efterfrågar är att man månar om den befintliga personalen, så att vi orkar arbeta vidare, så att gamla erfarna kollegor kommer tillbaka och så att nya medarbetare lockas att anställas.

Johanna Nilsson, sjuksköterska på den palliativa onkologiska avdelningen, kirurgenheten

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel