Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Landshövdingen är välkommen att själv ta del av trafikmiljön runt skolan i Hallen

Annons

I ÖP kunde vi läsa om länsstyrelsens beslut om hastighetsbegränsningen 70 kilometer i timmen på småvägarna runt Kyrkskolan i Hallen, en skola med cirka 150 elever från förskola till årskurs 9.

Åre kommun vill sänka hastigheten vid skolan i Hallen – Trafikverket tycker det räcker att visa hänsyn (24 december 2018)

Länsstyrelsen tyckte som Trafikverket, att ”iakttagande av generella hänsynsregler” medförde en tillfredsställande säkerhet för skolbarnen.

Ett ofattbart beslut för invånarna i Hallen, som vet att här är det dålig sikt och att här kryllar det av barn i alla åldrar som ska till och från skolan, och till och från matsalen i Bjurgården, belägen flera hundra meter från skolan.

Därför ser det nu ännu värre ut i våra ögon, att landshövdingen prioriterar en resa med ÖFK till London framför viktigare frågor för länets invånare.

Landshövdingen tog med sambon på ÖFK:s ”nätverksresa” till London – betalade först när UG ställde frågor (19 mars)

Detta under förespegling att han fick möjlighet att knyta värdefulla kontakter med Arsenals ledning och representanter från UEFA. Hur det gagnar länet är höljt i dunkel.

Vi anser att landshövdingen borde intressera sig mindre för sina egna och familjens ”nöjesresor”, och mer för det som är viktigt för länets invånare; såsom en säker trafikmiljö, inte minst för skolbarnen, liksom att service och samhällsfunktioner är tillgängliga för alla.

Men det är väl inte förvånande, att de som bor och betalar skatt i länet bekymrar sig mer över infrastrukturen än den som inte gör det.

Vi vill härmed bjuda in landshövdingen att besöka Hallen en skoldag för ett möte med vägföreningens styrelse och en lunch på Bjurgården (var och en betalar för sig). Därefter kan vi gå tillsammans med skolbarnen tillbaka till skolan.

Landshövdingen kan då bilda sig en egen uppfattning om hur säker denna väg är för barnen, under rådande förhållanden.

Vi är nämligen inte nöjda med beslutet om 70 kilometer i timmen runt skolan. Vi önskar få det omprövat.

Kristina Klintevall, ordförande Hallens väg- och samfällighetsförening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons