Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Lönegapet mellan välfärdens akademiker är för stort

Det skiljer 6 500 kronor i månadslön mellan en privat och en kommunalt anställd akademiker i Jämtlands län. Nu måste de kommunala arbetsgivarna förbättra villkoren för välfärdens akademiker.

I grunden hänger frågan om bättre löner till välfärdens akademiker ihop med andra frågor. Hur ska framtidens svenska välfärd se ut?

Vill vi bygga en äldreomsorg med rätt förutsättningar för personalen att ge en likvärdig omsorg för alla? Och även ge chefer i äldreomsorgen rätt möjligheter att stötta medarbetarna?

Vill vi stärka vården och inte glömma viktiga grupper som hälso- och sjukvårdens kuratorer? Vill vi stärka socialtjänstens möjlighet att fånga upp ett barn som hamnar utanför, på grund av missbrukande föräldrar eller kriminella kompisar?

Vill vi ha en skola där det finns plats också för en elevhälsa där skolans kuratorer får rätt förutsättningar att lotsa unga rätt i utbildningen?

Det tycker vi. Men då måste välfärdens arbetsgivare prioritera rätt. Behoven är många och stora, det vet vi. Bland dessa får arbetsgivarna inte glömma att satsa på bättre villkor för välfärdens akademiker.

Om erfarenhet och kompetens premieras kan kompetensflykten från välfärden stoppas. Löneglappet är för stort för att slutas på kort tid. Men nu måste de första stegen tas, precis som vi kommit överens om i vårt kollektivavtal med Sveriges kommuner och regioner, SKR.

Den centrala avtalsrörelsen tog slut i höstas. Nu börjar det riktiga arbetet med att utveckla den lokala lönebildningen i kommuner och regioner. Vi står lokalt upp för det vi arbetade för i den centrala avtalsrörelsen:

• Satsa ordentligt på kommuners och regioners kompetensförsörjning. Det måste gå att göra lönekarriär så att erfarna akademiker stannar kvar och utvecklas med verksamheten, i stället för att som enda utväg byta jobb.

• Avlasta chefer och akademiker med administrativt stöd och inrätta och värdera specialisttjänster högre.

• Investera i den kunskapsintensiva välfärden. Här måste regeringen säkra finansieringen. För tillfället är överskotten i kommuner och regioner 39 miljarder kronor större än i fjol – så just nu finns prioriteringar att göra för arbetsgivarna.

Den centrala avtalsrörelsen är slut. För vår del börjar nu fas två – vi tror och hoppas att arbetsgivarna är beredda att lyssna på oss. Vi ska göra allt för det.

Heike Erkers, förbundsordförande, Akademikerförbundet SSR

Markus Furuberg, förhandlingschef, Akademikerförbundet SSR

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel