Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Märkligt hur skattepengar använts i fastighetsaffär i Ragunda

Ragunda kommun har en punkt på fullmäktige som heter allmänhetens frågestund. För att kommunens ledande representant, kommunalrådet Mikael Westin (C), ska få en chans att förbereda sina svar ska frågorna inlämnas till fullmäktiges presidium minst tre dagar i förväg.

Så gjordes också denna gång, fyra dagar i förväg, och med begäran om att i fall den avsatta tiden på 30 minuter inte skulle räcka till, skulle tiden anpassas så att frågorna lästes upp på fullmäktige.

När en privatperson gick upp och frågade om kommunens mål fick han svar av Håkan Lindström (C), ett svar som omfattade fyra A4-sidor som gjorde att privatpersonen blev utskrattad av alla fullmäktigeledamöterna. Vem ska härefter ha modet att gå fram och bli utskrattad av fullmäktige? Så långt ner har man kommit i Ragunda.

När sex minuter återstod av frågestunden avslutade ordförande Birgitta Orrebo (AfR). Mina inlämnade frågor berördes aldrig, men så var det planerat.

En av mina frågor avsåg kommunens försäljning av en fastighet med en friskrivningsklausul om dolda fel och brister i fastigheten. I likvidavräkningen hade köparen begärt att få ersättning för fel och brister, så i stället för köpesumman på 500 000 kronor gjordes avräkning med 600 000. Ett betydligt högre värde än fastighetens värde.

Således betalade kommunen 100 000 till köparen. Hur skulle kommunalrådet Westin gjort om det var hans egen fastighet och hans egna pengar?

Har fullmäktige i delegationsbeslut även godkänt att skattemedel ska ges bort för att stödja ett bolags likviditet?

I vart fall har jag blivit lovad av Mikael Westin (C) att få skriftliga svar på mina frågor, som han borde ha förberett till 26 september. Blev lovad att få svar 7–9 oktober. Jag väntar fortfarande med spänning hur han försvarar den återhållsamma verksamheten men i fastighetsaffärer expansivt, generöst och populär handlingskraft som delas av hela fullmäktige.

Det var inte bättre förr men det är betydligt sämre nu.

Gunnar Klint

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel