Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Personal: Låt vår skola i Vemdalen vara kvar som den är

I många år har skolan i Vemdalen haft en given och uppskattad plats i byn. Minns vi tillbaka har personal sedan decennier tillbaka förvaltat och utvecklat skolan med hjärta och varm hand till vad den är i dag. Alltid med stolthet och kunskap.

I dag känner vi personal på Vemdalens skola samma stolthet och vi vågar peka på kunskap och kompetens i vår verksamhet. Även i omstruktureringarnas tider håller vi huvudet högt och tror på skolans framtid.

Då vi går till vårt arbete på morgonen möts vi av glada elever, elever som gärna leker och umgås både över ålders- och könsgränser. Vi ser en levande skolgård med rörelseglädje, skratt och entusiasm redan före klockan 8 en vanlig vardag.

Vi märker att våra elever gärna vill berätta saker för varandra och oss. En familjär känsla infinner sig! Behöver en elev en extra klapp på axeln är en stöttande hand aldrig längre bort än en skolgårds avstånd. Vi känner varandra och vi känner för varandra. Vi har närheten och tryggheten – en byskolas största styrka!

Vi är ett glatt gäng pedagoger som varje dag ger av vår erfarenhet, kunskap och flexibilitet. Vi tror på att goda insatser och driv i skolbänken kommer ge oss driftiga och kompetenta individer i framtiden. Vi tror på att just de eleverna sitter i vårt klassrum idag i Vemdalen.

Vi profilerar vår skola mot det forskningen och vi ser ger god hälsa, extra energi och kunskaper – rörelse. I de fall vi behöver stöttning har vi ett kompetent elevhälsoteam att vända oss till och kloka föräldrar att diskutera med.

Vi värdesätter högt vårt goda samarbete med hembygdsföreningen, lokala anläggningar och företag som ger en extra krydda i undervisningen och skapar goda relationer till vår omvärld.

Vi tror på skolans fortsatta existens och stora värde för byn och dess inflyttning och vi är övertygade om att vårt arbete kommer hålla hög status många år framåt och därmed locka till ytterligare inflyttning.

Då vi låser dörren innan hemgång känner vi att vår arbetsdag är betydelsefull och fyller en viktig funktion i en by med tillväxt och i en levande kommun. Är det ens ett alternativ att stänga eller strukturera om vår skola och gå miste om dessa fina skoldagar för våra barn och ungdomar?

Vi är mycket glada och tacksamma över våra lokala politiker i Härjedalens kommun som lämnat förslag till kommunfullmäktige att behålla vår skola i den form som är i dag. Vi önskar att förslaget klubbas igenom även där.

Vi arbetar med arbetsro i undervisningen – när ska vi pedagoger få arbetsro i vårt arbete?

Personalen på Vemdalens skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel