Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Politikerna lyssnar inte på oss föräldrar om Körfältsskolan

Förra året sas på föräldramötet att Körfältsskolan skulle byggas ut och ihop med Palmcrantz för att blir en F–9-skola, och samma för särskolan. Det var positivt då våra barn inte skulle behövas flyttas runt och samarbetet med grundsärskolan kunde fortsätta.

Häromkvällen drogs mattan bort under fötterna på oss föräldrar genom informationen om att våra barn kommer att splittras runt på olika skolor, då Körfältsskolan tydligen nått vägs ände.

Elever flyttas från Körfältsskolan enligt nytt förslag – möter stark kritik från oppositionen: ”Det här är en nedläggning” (7 oktober)

Vi är starkt kritiska över detta beslut som vi inte fick möjlighet att säga något om. Barn, lärare och föräldrar i tårar med stress och ångest blev resultatet när politikerna inte ens kunde svara på våra frågor, utan i stället stod med ett hånleende på läpparna.

Svaret vi fick av ordförande Joel Nordkvist (M) var att det var lönsamt. Östersunds kommun tjänar på att Engelska skolan flyttar in på Palmcrantz, som är kommunens lokaler, i stället för att själva använda lokalerna då de behövs när klasserna måste göras om till F–6.

Men i stället för att satsa på kommunala skolor ska Östersunds kommun bekosta renoveringen av en friskola för flera miljoner kronor.

En stor del av eleverna har flytt från krig och har etablerat en bra trygghet på Körfältsskolan. Nu faller den tryggheten. I deras värld får de fly igen och måste bli trygga med helt andra människor.

Körfältsskolan är känd som en friluftsskola och de flesta barnen går eller cyklar till skolan. Spikbodarna, Lillsjön med mera ligger ett stenkast bort.

De flesta barnen bor nära skolan, vilket innebär att vårdnadshavare kommer att bli tvungna att köra sina barn till en ny skola. De som inte har den möjligheten måste kanske flytta och byta jobb, om inte kommunen med detta beslut också godkänner skolskjuts för alla barn. Säkerheten för våra barn sätts på spel om de måste passera stora vägar som till exempel Krondikesvägen.

Syskonförtur var heller inget de kunde lova, så de med flera barn i olika årskurser kommer antagligen få ha sina barn på flera olika skolor.

Vi föräldrar vill också få vår röst, hörd men eftersom politikerna inte lyssnar på oss så får vi hoppas att de lyssnar på våra barn.

Malin Martinsson, Emelie Björklund, Caroline Danielsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel