Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik från Fastighetsägarna: Byggsubventioner har enbart varit kostnadsdrivande

Det är märkligt hur Hyresgästföreningen i en så allvarlig fråga som behovet av en ny social bostadspolitik för de allra svagaste, de som har svårast att komma in på bostadsmarknaden, väljer att vara polemisk i sitt svar.

DEBATT: Svar från Hyresgästföreningen: Rimliga hyror bättre än sociala bostäder (26 februari)

Vi har föreslagit ett antal åtgärder som en utgångspunkt i en diskussion kring hur vi kan tillgodose att även dessa kan få ett hem som man kan kalla mitt.

Vi utger oss inte för att ha alla lösningar och välkomnar gärna andra förslag. Det måste vara viljan att hitta en snar lösning på dessa problem som ska vara styrande.

DEBATT: Fastighetsägarna: Behovet av en ny social bostadspolitik är akut (17 februari)

Hyresgästföreningen påstår att en höjning av bostadsbidragen är en subvention till bostadsbolagen och vill i stället subventionera byggandet.

All erfarenhet av att byggsubventioner visar ju att de enbart har varit kostnadsdrivande och har hamnat hos byggbolagen. Därför är det viktigt att åtgärderna riktar sig mot individen där de har störst effekt och där de gör mest nytta.

Bara i Östersund lever närmare 100 personer i bostadslöshet. För dessa är situationen akut. Då måste vi också vara beredda diskutera och pröva olika åtgärder.

Ledare i LT: För den hemlöse i Östersund är vargavintern ett dödshot (5 mars)

Vår rapport ”Hem – Vägar till en bättre social bostadspolitik” är vårt bidrag till detta.

Conny Åström, platsansvarig Östersund Fastighetsägarna MittNord

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel