Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Replik från Hans Lindeberg: Svårt att inte tolka som ett försök att lägga locket på

 
Vårdkrisen i Jämtland och Härjedalen
Visa alla artiklar

Replik på ”Silverklo (C) svarar ÖP:s chefredaktör: Vi politiker ska inte ge oss in på det som ska lösas av parterna” (7 september)

När ÖP intervjuade Tom Silverklo (C) i torsdags förklarade han att arbetsmiljö och förutsättningar på en arbetsplats inte är politik och beskrev sina diskussioner med sjukvårdspersonal som ”valmöten”.

”Det är inte rätt att som politiker och ytterst ansvarig för en offentlig verksamhet, debattera politiska beslut med personal i organisationen” skrev han själv i en tidigare debattartikel.

Det är svårt att inte tolka Tom Silverklos uttalanden som ett försök att lägga locket på kritiken från personalen på Östersunds sjukhus.

Jag har stor respekt för svårigheterna i arbetet med att få sjukvårdens ekonomi på fötter. Alla som har varit inblandade i svåra omställningsarbeten vet vad som krävs av dialog och öppenhet.

Inom regionen som är en offentlig verksamhet gäller även den högsta politiska nivån där makten över resursfördelningen ligger.

I en granskning förra veckan visade ÖP på omfattningen av hot och våld mot sjukhuspersonalen. Samt att enbart ett fåtal fall anmälts till Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljö och arbetsvillkor är i de allra flesta fall en fråga om resurser och attityd i samtalen mellan personal och ledning.

Av min krönika i lördags framgår att jag inte tycker Tom Silverklo ska lägga scheman, men att det finns berättigade frågor att ställa om hur han ser på sitt politiska ledarskap.

Hans Lindeberg

Chefredaktör ÖP

Hans Lindeberg: Tom Silverklos uppdragsgivare är inte aktieägare utan medborgare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel