Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik från Lemon (C) till Siwertsson (M) om regionens ekonomi: Jag ber dig sansa dig

I ett debattinlägg går Siwertsson ut och ropar högljutt att Centerpartiet och den politik jag driver både är naiv och löjlig.

DEBATT: Siwertsson (M): Naivt att tro att privata alternativ är enda lösningen på regionens underskott (19 januari)

Jag ber dig sansa dig. Jag driver center- och allianspolitik och har ingen som helst tanke att driva någon annan politik, då jag är övertygad om att det är den bästa för jämtar och härjedalingar. Däremot kan jag fråga mig vad du som moderat har åstadkommit under den period ni samarbetat med Socialdemokraterna?

Bara under 2017 har följande hänt – för att nämna något:

• S och M har räknat fram en budget som ni trodde skulle ge ett nollresultat, men som slutade med 233 miljoner kronor i underskott.

• S och M räknade fel i balansbudgeten med 77 miljoner kronor, som sedan resulterade i extra möte för närmare 50 000 kronor.

• Du Christer Siwertsson har lovat att till hösten 2018 ska underskottet vara borta, det vill säga det som i dag är -233 miljoner kronor. Du har nu knappt nio månader på dig.

Skuldberget växer och är nu närmare 1 miljard kronor. Så fokusera på att lösa den ekonomiska turbulensen i regionen i stället för att agera oppositionspolitiker mot mig och Centerpartiet.

Jag hälsar Moderaterna välkommen tillbaka i alliansen, ni borde ”vänstrat" färdigt nu. 

Elin Lemon (C), oppositionsråd, 2:e vice ordförande i regionstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel