Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Replik från Loock (M): C ville inte styra med oss efter valet

Annons

Det var väntat att ledande centerpartister i länet och i övriga landet, samt förstås ÖP:s ledarsida, skulle försvara Theresa Flatmos metoder.

C:s förste vice partiordförande, Anders W Jonsson, skriver bland annat på oppositionsrådets Facebooksida att han är ”oerhört stolt” över det arbete C i Bräcke bedriver. Att ägna sig åt personangrepp och piska upp en obehaglig stämning i sociala medier är uppenbarligen helt okej i partiet.

De senaste dagarna har obehagliga inlägg fortsatt att flöda på Facebook. Theresa Flatmo väljer att inte kommentera det.

DEBATT: Flatmo (C) svarar M om samarbete: Det vore klädsamt om ni höll er till sanningen (31 oktober)

Marcus Åsling skriver att Moderaternas positiva valresultat i Bräcke beror på att kommunens befolkning minskar. Hur hänger det ihop? Jämfört med 2014 var M:s andel av rösterna i Bräcke kommun större i valet 2018, då M backade på många andra håll. Det är fakta.

Marcus Åsling: Theresa Flatmo har vägen öppen för egen majoritet 2022 (31 oktober)

Åsling skriver också att Flatmo prioriterar väljarmöten i stället för kommunmöten. Oppositionsrådet berättar själv på sin Facebooksida att hon varit på båtmässa med sitt företag i stället för att delta i kommunstyrelsens möte. Det är upp till väljarna att avgöra om det var en riktig prioritering.

Vi har inte påstått att Theresa Flatmo gör fel saker som oppositionsråd. Det vi sagt är att vi inte vet vad hon har gjort.

Att få 36 procent av rösterna är en stor framgång. Vi förstår att besvikelsen är stor över att man ändå inte kommer att få något större inflytande i politiken och att det misslyckandet måste skyllas på någon. Det fick bli M och ”kompispolitiken” i kommunhuset.

Åsling påstår att Theresa Flatmo skrämt iväg M. Vi upprepar att C inte velat ha med oss att göra på flera år, och inte ville styra med oss efter valet.

Theresa Flatmo uppmanar oss att ”torka tårarna” och ”kliva upp ur sandlådan”. Om man går in på oppositionsrådets sida på Facebook är det tydligt för de flesta vilka som surar i sandlådan.

Johan Loock (M) gruppledare Bräcke kommun

Veronica Eklund (M) ordförande Bräcke kommun

-----------

Svar direkt från Marcus Åsling:

I kommunvalet 2018 fick Moderaterna 440 röster, det innebar en statistisk ökning med 0,23 procentenheter. Rent faktiskt ökade däremot inte Moderaterna, 2014 fick man 444 röster.

Mellan 2014 och 2018 var det 100 färre som röstade i kommunvalet. 2014 var det 5 278 lagda röster totalt och 2018 blev det endast 5 178. Ledarsidan skiljer på statistiska ökningar och faktiska ökningar. 

Däremot är det självklart att Moderaterna har större potential än 10,65 procent i Bräcke kommunval, men man verkar inte ha rätt verktyg för att nå dit.  

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons