Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Replik från M: Därför säger vi nej till vindkraft i Offerdal

Replik på ”Markägarna har inte kontaktats om vindkraften i Offerdal” (30 april)

Den 2 mars var det information för kommunfullmäktige angående vindkraften i Krokom. Där var bland annat Projekt Kaxås, Njarke Sameby, Livskraft Offerdal och markägare inbjudna. Där och då hörde vi vad Pelle Sallin och markägarna hade att säga och vi tog till oss det.

Vi har inte haft något mer möte med Livskraft Offerdal eller Projekt Kaxås efter det, förutom det möte som Livskraft Offerdal anordnade med samebyarna. Observera att den enda inblandning som Livskraft Offerdal hade var att anordna mötet.

Sedan har även vår vindkraftstalesperson haft telefonkontakt med Pelle Sallin 12 april där Pelle Sallin framförde sina åsikter. Sedan var det även en ytterligare telefonkontakt 20 april och 22 april.

Spekulationer att det är ett nytt gäng moderatmedlemmar från Livskraft Offerdal, eller kontakter med Dan Olofsson som har lett till detta beslut, är helt fel. Grunden till beslutet är som sagt att vi är ett samiskt förvaltningsområde och har lyssnat till samerna och de företagare som de faktiskt också är. Men även den påverkan som vindkraften får på just den aktuella inflyttningen i kommunen.

Sedan så ser vi även att det är positivt med nya medlemmar som vill engagera sig.

Moderaterna i Krokoms kommunfullmäktigegrupp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel