Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Replik från S till M: Vi behöver bättre infrastruktur – därför satsar vi 700 miljarder

Jag delar Elise Ryder Wikéns (M) åsikt att vi behöver göra mer för att säkerställa att vi får en välfungerande och tillgänglig infrastruktur i hela landet.

Debatt: Svar från M till S: Regeringen satsar för lite på infrastruktur och är inte ens i närheten av bredbandsmålen (1 juni)

Den socialdemokratiskt ledda regeringen jobbar hårt för att beta av de stora behoven.  Vi visar detta genom att vi satsar 700 miljarder kronor på den nuvarande infrastrukturplanen. Det är 100 miljarder mer än när Moderaterna styrde Sverige.

Regeringen har också satsat 4,25 miljarder kronor i stöd till bredbandsutbyggnad i gles- och landsbygd. Marknaden, precis som Ryder Wikén skriver, fungerar dåligt även på detta område i vårt stora glesbygdslän.

Det finns många brister men även ljuspunkter. Det arbete socialdemokratiskt styrda Bräcke kommun gjort tillsammans med alla fiberföreningar, och där medborgare tecknar avtal för ett fungerande bredband, är en förebild.

Jag tecknade avtal med en fiberleverantör i maj 2016. Jag väntar fortfarande. Och det gör många med mig i Jämtlands län. Och den marknadsleverantören vill naturligtvis ha en del av det bredbandsstöd som finns.  

Som gruppledare och vice ordförande i riksdagens trafikutskott arbetar jag varje dag för en bättre infrastruktur i hela landet. Och då blir i alla fall jag glad för mer pengar till landsbygdens vägar, för pengar till kollektivtrafiken, för att det finns ett tydligt bredbandsmål som man jobbar för att uppfylla, för regeringens upphandling av nattåg till Jämtland och att nu under coronakrisen snabbt agera för att upphandla flyg till samhällsviktiga transporter.

Vi behöver en robust, fungerande infrastruktur med tillgängliga, hållbara och effektiva transporter i region Jämtland Härjedalen som i hela Sverige. För det kommer jag att fortsätta jobba hårt nationellt och hoppas att det arbetet även görs regionalt.

Anna-Caren Sätherberg (S) gruppledare i trafikutskottet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel