Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Replik från S till M: Vi har ett solidariskt ansvar att stödja utsatta människor

Vi skrev nyligen en debattartikel där vi frågade Saila Quicklund (M) vad hon anser om uppgifterna att kommuner, företrädesvis moderatstyrda storstadskommuner, skickar bostadslösa och ekonomiskt utsatta individer till landsbygdskommuner med ansträngd ekonomi för att på så vis slippa ta ansvar för boende, utbildning med mera. En form av social dumpning.

Bland annat Sollefteås, Hagfors och Kramfors kommuner har påtalat denna företeelse. Exempelvis uppger välfärdsförvaltningen i Kramfors att man har flera exempel på när Solna stad har betalat första hyran och stått för uppehället under kortare perioder efter flytten till Kramfors. Ett oacceptabelt agerande, enligt vår mening.

Vi vill belysa och debattera problemet att rika kommuner försöker slippa undan sitt ansvar. Vi vill rikta fokus på frågan och stämma i bäcken innan denna företeelse sprider sig och vi börjar höra liknande historier som ovan beskrivna från länets kommuner.

Saila Quicklund, å sin sida, väljer i sitt svar att skriva om ... bensinpriset, flygskatt och annat i sammanhanget ovidkommande.

Debatt: Svar från M: Utanförskapet har bitit sig fast på höga nivåer (15 november)

Vi socialdemokrater menar att vi har ett solidariskt ansvar att tillsammans stödja utsatta människor - inte vältra över kostnader och ansvar på andra.

Vi hade hoppats att Saila Quicklund skulle stödja oss i detta ställningstagande.

Kalle Olsson (S) riksdagsledamot

Anna-Caren Sätherberg (S) riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel