Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik från Tord Andnor: Vi informerade om 6-timmarsdagen på Östersundshem

Bosse Svensson har klagat på att han fick information om Östersundshems försöksprojekt om 6-timmars arbetsdag för sent.

DEBATT: Replik från Bosse Svensson (C): Nytt informationshaveri i Östersundshem (14 mars)

I slutet av september 2017 gav styrelsen för Östersundshem klartecken till att fortsätta planera för försöksprojektet, vid samma tillfälle konstaterade också styrelsen att det är vd som bestämmer personalens arbetstider. Bosse Svensson har kritiserat C- och M-ledamöter för att de var med på detta beslut.

Under hösten 2017 diskuterades projektet i styrelsen och i media, bland annat skrev ÖP en artikel om försöksprojektet i slutet av november.

Försöksprojektet startade 1 februari i år. Vid en träff med Rådhus AB 6 februari informerade vd, jag och vice ordförande om aktuella frågor från Östersundshems verksamhet, bland annat om försöket med 6-timmars arbetsdag. Vi berättade vilka anställda som omfattas, att det ska pågå i 18 månader och att projektet ska följeforskas av Mittuniversitetet.

Bosse Svensson tycker att detta är ett ”informationshaveri” från Östersundshem. Försöksprojektet var med säkerhet känt för honom.

Bosse Svensson gör återigen ett nummer av att jag som ordförande för Östersundshem har över 200 000 kronor i årsarvode. Jag har inte varit med och fattat beslut om mitt arvode. Kommunfullmäktige beslutar om arvoden för alla förtroendevalda.

Bosse Svensson är med i kommunfullmäktige där det har beslutats om arvodena, således också mitt arvode och Bosse Svenssons. Jag gissar grovt att Bosse Svensson har bortåt 400 000 kronor i årsarvoden från Östersunds kommun.

Tord Andnor, ordförande Östersundshem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel