Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik till C: Det är S som har presterat när det gäller nya bostäder i Krokoms kommun

Det är mycket positivt att Krokoms kommun har en stigande befolkning och att vi har högre inflyttning än utflyttning. Det råder det inga delade meningar om: Vi lever i en fantastisk kommun. Oavsett vilken del av kommunen så kan vi ofta erbjuda ett mycket kvalitativt boende.

Vårt föreningsliv är livaktigt och är verkligen med och bidrar till att vi är en levande landsbygdskommun. Arbetet med integrationen är lyckat och en förebild för många.

De bostadsområden som växer fram, som du lyfter i ditt svar, Malin Bergman (C); är ett resultat av ett socialdemokratiskt politiskt ledarskap som sträckte sig från 1980-talet till 2006. Vi socialdemokrater styrde samhällsbygget och såg till att kommunen köpte in mark långsiktigt – som ni centerpartister nu tar åt er äran för.

DEBATT: Svar från C till S: Krokom har flera spännande bostadsprojekt på gång (26 februari)

Exempelvis så var Sånghusvallen ett projekt som vi socialdemokrater drev igenom innan maktskiftet till Centern.

Socialdemokraterna har suttit med i arbetet med att ta fram framtidens äldreboenden i kommunen, och vi har varit högst pådrivande för att området i Kvarna i Krokom nu också öppnas upp för bostadsbyggande i samband med bygget av nytt äldreboende. Vi lämnade redan för sex år sedan in en motion till fullmäktige om att det skulle öppnas upp för bostadsbyggande, men blev då nedröstat.

Hur mycket har ni presterat själva på bostadsområdet? Inte mycket. Ni har vaknat alldeles för sent och jag är rädd att vi är på väg att missa den byggboom som råder i hela landet.

För att göra Krokom till en attraktiv kommun för fler att bo i behöver vi bland annat satsa på fler hyresrätter i olika storlekar, bostadsrätter i attraktiva områden och trygghetsboenden för äldre.

Det är nu viktigt att tänka mer långsiktigt och mer brett vad gäller samhällsplaneringen. Vi måste få till mer attraktiva och inbjudande utemiljöer och boendemiljöer. Vi behöver ha mer helhetstänkande när vi bygger nya bostadsområden, arkitekturen behöver hålla ihop och vi behöver bygga samhällen som är inkluderande. 

Vi socialdemokrater vill skapa en kommun som är bra för alla: Med fler bostäder, bättre förskolor och skolor och en god vård och omsorg.

Vi ser fram emot möjligheten att ta över makten i höst, vi vill få till ett ökat bostadsbyggande - på riktigt.

Niklas Rhodin (S) Krokom, kommunalrådskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel