Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Replik till kommundirektören: Så kan Rödön fortsätta att vara en plats för växtkraft

Artikel 3 av 5
Kampen om Rödöns skola
Visa alla artiklar

Jonas Törngren, kommundirektör, efterlyser lösningar från kommuninvånarna för att säkerställa skolverksamheten inom Krokoms kommun. Han oroas över att de enda förslag som lyfts upp är att behålla allt som det är.

Debatt: Svar från kommundirektören: Vi vill få in idéer om skolorna i Krokom – än finns inget färdigt förslag (31 oktober)

Rödön växer i dag på grund av synergin som finns mellan skola, föreningsliv och boende. Detta vill vi ta fasta på och utveckla vidare. Därför har vi i ”Rödön ÄR växtkraft” tagit fram följande förslag för att utveckla och stärka Rödön med målet att bidra till fler kommuninvånare i Krokom. Vi föreslår att:

• Rödöns skola och förskola måste byggas ut redan i dag för att möta det redan växande antalet kommuninvånare på Rödön.

• Rödön ska vara tillgänglig för kommuninvånare i alla åldrar och därför behöver ett trygghetsboende etableras på Rödön.

• Genom att samla skola, förskola och trygghetsboende på ett ställe kan kommunen skapa en hållbar samhällsservice med synergi såsom egen måltidsservice.

• Ett rikt föreningsliv kan mötas i en framtida Rödöhall med aktiviteter som samlar unga och gamla på kvällar och helger.

• Genom att etablera ett modernt kontorshotell kan Rödön fortsätta blomstra med ett rikt företagande.

• En cykelväg byggs från Rödön till Östersund via Frösö Park för att på så sätt skapa klimatsmarta transportmöjligheter.

• En utökad kollektivtrafik binder samman Rödön med Östersund via Frösö Park.

• Med naturen som attraktionskraft finns oändliga möjligheter till friluftsliv och friskvård.

Krokoms kommun står inför många utmaningar och behöver växa i antal kommuninvånare. Rödön är en attraktiv plats där inflyttning sker från hela Sverige.

Vi tror på Rödön som en plats där Krokom kan fortsätta växa för såväl barnfamiljer, äldre och företag. Rödön är en plats för växtkraft!

Marit Kirkbakk, ordförande Föräldraföreningen Rödöns Skola

Malin Schleenvoigt, ordförande Rödöns Sportklubb

Gunnar Lögdberg, ordförande Rödöns LRF avdelning

Martin Nilsson, samordnare Rödön ÄR växtkraft

Jimmy Turunen, ordförande Rödöns Bygdegårdsförening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel