Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: S: Att sänka hastigheten på vägarna hindrar utvecklingen i länet

Annons

Regeringen har utlovat större satsningar på infrastruktur än någonsin i modern tid, det är bra för de satsningarna behövs. Det är dock viktigt att investeringarna kommer hela landet till del.

Vi oroas därför av det besked som lämnats från Trafikverket som innebär att man överväger hastighetssänkningar på länets vägar för att öka trafiksäkerheten, då man inte har råd att underhålla vägnätet i den utsträckning som behövs.

Trafikverket förbereder för sänkt hastighet på E 14 – 80-väg aktuellt redan år 2021: ”Måste få kurvan att gå neråt igen” (1 maj)

Jämtlands län är ett stort län och biltätt sådant. Våra vägar är livsnerven för både industri, skogsbruk, turism och arbetspendling.

Hastighetssänkningar på grund av att man inte klarar av att hålla beslutad standard på vägarna, samtidigt som man genomför stora infrastruktursatsningar i resten av landet, klingar illa med visionen att hela landet ska leva.

För att länet ska vara en fungerande arbetsmarknadsregion måste det vara rimliga tidsrymder för våra pendlare till och från arbetet.

För att skogsindustrin ska kunna fortsätta bidra till landets och regionens tillväxt måste vägarna hålla en god standard.

För att turismen, den snabbast växande näringen i regionen ska fortsätta utvecklas, måste vägarna vara välskötta och restiden rimlig.

För att länets industrier ska fortsätta ligga i framkant inom sina områden och vara konkurrenskraftiga, måste såväl inkommande som utkommande leveranser kunna utföras säkert och snabbt.

Därför uppmanar vi Trafikverket att göra om och göra rätt. Ska hela kroppen Sverige leva och utvecklas så måste blodomloppet fungera.

Jonas Anderson (S), Robert Uitto (S)

regionala utvecklingsnämnden, Region Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons