Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: S i Krokom: En grundlig utredning om fusket måste göras

Socialdemokraterna i Krokoms kommun ser mycket allvarligt på det som har uppdagats inom ett av våra gruppboenden inom stöd och service i kommunen. Vi känner med våra brukare och delar de anhörigas oro fullt ut. Brukarna tillhör några av de mest utsatta grupperna i samhället och är en grupp som vi särskilt värnar om.

”Ledningen har inte fungerat på länge” – facket om fusket på gruppbostäder i Krokom (30 november)

Den personal som fuskat och svikit brukarna har uppenbarligen inte förstått uppdraget de har och inte heller vilka de är till för. Fusket och sveket som uppdagats ligger inte i linje med vår och inte heller kommunens värdegrund.

Det är viktigt att påpeka att majoriteten av vår personal inte har misskött sig.

Ledningen och styrningen har inte fungerat. Ledarskapet har brustit, det har varit hög omsättning av chefer och detta verkar i sin tur ha lett till att en osund kultur skapats. 

För oss socialdemokrater är det nu viktigt att kommunen gör en grundlig utvärdering av hur det kunde gå till på detta sätt. Vidare behöver kommunen säkerställa att våra ledare, chefer och medarbetare kontinuerligt får en god utbildning om vilken värdegrund kommunen har, att vi ständigt utvecklar oss och att politiken tydligt talar om vilken slags personalpolitik vi vill ha i kommunen.

Det som har uppdagats är fruktansvärt och vi socialdemokrater inte bara förstår, vi delar fullt ut de anhörigas oro och ilska.

Nu är det viktigt att kommunen ser till att detta inte inträffar igen. För att Krokoms kommun ska få ett bra arbetsgivarrykte om sig behöver vi fortsätta arbeta för att bli en bättre arbetsgivare.

Niklas Rhodin (S) oppositionsråd Krokoms kommun

Annika Hansson (S) 2:e vice ordförande socialnämnden

LÄS ÄVEN: M och C: Vi ser ytterst allvarligt på fusket bland LSS-personalen i Krokom (5 december)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel