Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: S svarar M: Låt oss lägga partinålarna åt sidan och kavla upp ärmarna för länets bästa

Annons

”Tillsammans” (!?) säger Moderaterna i Region Jämtland Härjedalen samtidigt som de ger sig på både undertecknad och ÖP:s ledarsida.

Debatt: Svar från M: Låt oss gemensamt och samlat agera för länets bästa (27 januari)

Men medan Saila Quicklund (M) och Elise Ryder Wikén (M) funderar på hur, vad eller med vem man vill göra något, så föreslår jag att vi lägger partinålarna åt sidan och kavlar upp armarna för Östersunds och länets bästa.

Det är svårare i dag, tar länge tid och är dyrare att resa mellan Östersund och Stockholm - oavsett man väljer flyg eller tåg - än för fem år sedan. Det är information nog för mig för att inse att det krävs handling.

Mot den bakgrunden är jag glad över att vi i Östersunds kommun har politisk samsyn kring att Norra Stambanan är den enskilt viktigaste infrastrukturprioriteringen.

I sammanhanget är det småpengar (2 miljarder kronor) som skulle behövas för att kapa restiden ner till fyra timmar mellan Östersund och Stockholm med tåg. En sådan investering skulle vara kostnadseffektiv, klimatsmart och rejält förbättra förutsättningarna för inlandets konkurrenskraft.

Tidpunkten och prioriteringen är därmed helt rätt och vi behöver arbeta på alla sätt som står till buds för att – i linje med den av Samling Näringsliv framtagna rapporten – få till stånd investeringar.

Niklas Daoson (S) oppositionsråd Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel