Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: S: Tillsammans står vi upp för länets vägar

Gång på gång tvingas vi i Jämtlands län att konstatera att skicket på våra gemensamma vägar är under all kritik. Istället för underhåll och upprustning ser vi försämringar och i stället för mitträcken ser vi nu nedsatta hastighetsbegränsningar. Vi socialdemokratiska kommun- och regionpolitiker tänker inte acceptera detta.

Trafikverket har i sin plan för regionala hastighetsanalyser föreslagit att flera vägsträckor på E 14 och E 45 genom vårt län kommer att få sänkt hastighetsbegränsning under 2020 eller 2021.

Vi kan redan nu konstatera att förslaget skulle drabba vårt län betydande. Varje dag trafikeras E 14 och E 45 av mängder av pendlare, turister, varutransporter och tjänstefordon. Av bilar, av bussar och av lastbilar. Förslaget skulle alltså drabba både våra invånare och våra företag.

Vi socialdemokrater accepterar inte att man i vår landsbygd väljer att skruva ned hastighetsbegränsningarna istället för att satsa och investera i säkerheten på våra viktiga vägar.

Vi, socialdemokratiska kommunal- och oppositionsråd, kommer att agera för att förhindra detta. Vi kommer att se till att våra kommuner och vår region i sina remisser är väldigt tydliga med vilka konsekvenser dessa förändringar skulle få. Skulle Trafikverket välja att inte lyssna så är vi beredda att överklaga deras beslut till regeringen.

I ett län med så stora avstånd är hastighetssänkningar inte ett alternativ för utveckling.

Therese Kärngard (S), kommunalråd Bergs kommun

Jörgen Persson (S), kommunalråd Bräcke kommun

Lars-Gunnar Nordlander (S), kommunalråd Härjedalens kommun

Niklas Rhodin (S), oppositionsråd Krokoms kommun

Jonas Andersson (S), oppositionsråd Ragunda kommun

Susanne Hansson (S), kommunalråd Strömsunds kommun

Peter Bergman (S), oppositionsråd Åre kommun

Niklas Daoson (S), oppositionsråd Östersunds kommun

Robert Uitto (S), oppositionsråd Region Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel