Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: SD: Skjut upp förändringarna inom skola och omsorg i Krokom till efter valet 2022

Annons

Det är med fasa som vi dagligen kan läsa om det dåliga ekonomiska läge som råder i många av landets kommuner och regioner. Krokoms kommun är tyvärr en av dessa.

Man ska väl egentligen inte lägga skulden på invånarna, men det är ju faktiskt så att varje väljare har möjlighet att rösta för en politik som gynnar dem och tar tillvara deras intressen. Under lång tid har väljarna valt och fått styren som drivit en politik som är skadlig.

Vi har under flera år påtalat att den politik som bedrivits kommer att ge effekter på välfärden, och nu ser vi hur den försämringen inletts. För att Sverige och kommunerna ska kunna behålla den välfärd som vi tidigare haft erbjuds bara en väg, och det är att vi svenskar blir världens högst beskattade folk. Den vägen gäller om man inte vill förändra inriktningen i sin politik.

Vi sverigedemokrater erbjuder en annan politik, som möjliggör för invånarna att behålla den välfärd och service som byggts upp ute i glesbygden i Krokom och andra kommuner, utan skattehöjningar.

Nu är det en skolomläggning på gång i Krokoms kommun där det finns förslag om att stänga de två välfungerande skolorna Rödön och Aspås. Vi vill inte alls stänga skolorna och tycker att det är ett steg i fel riktning. Vi tycker inte om tillvägagångssättet och hur dessa förslag läggs fram.

Inget parti sa något inför valet 2018 om att en skolförändring var på gång. Vi kräver att skolnedläggning och förändringar inom äldreomsorgen skjuts fram tills efter valet 2022, så invånarna verkligen ges chansen att fatta beslut kring hur de vill att kommunens struktur ska se ut.

Vi vill också att varje parti öppet berättar var de står i dessa frågor för att väljarna ska ha möjlighet att göra ett faktabaserat val utifrån sina intressen.

Det är alltför mycket tjänstemannastyre i Krokoms kommun och för lite partipolitik. De valda politikerna är närmast folket och de måste få ta ansvaret att företräda sina väljare.

Ronny Karlsson (SD) Krokom, Marcus Danielsson (SD), Jan Englund (SD), Clas Sundberg (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel