Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Silverklo (C) svarar Läkarföreningen: Vi önskar fortsatt dialog med alla fack och våra medarbetare

Jag instämmer i Läkarföreningens beskrivning av förra hösten. Regionens nya blågröna styre fick ta emot ansvaret för en region i fullständig ekonomisk ruin. Det var dessutom helt slut på likvida medel, så löneutbetalningarna i slutet av året var inte säkrade. Det här är ovanligt i offentlig sektor, men just nu står säkert hälften av länets företag inför samma tunga utmaning.

Debatt: Jämtlands läns Läkarförening: Östersunds sjukhus skakar nu i grunden (11 november)

Regionens ekonomi har tack och lov vänt. De akuta och planerade åtgärder som gjordes förra året, har gett ekonomisk effekt. Dessa behövdes helt enkelt för att rädda vårt sjukhus. Systemet för kostnadsutjämning har förbättrats och ovanpå det har staten vaknat och skjutit till mer medel till regionerna och vården. Det sammantaget gör att vi för några veckor sedan beslutat om en extra satsning på vården, i år och nästa år, värd cirka 110 miljoner kronor!

Det har inte skrivits så mycket om den största åtgärden, som faktiskt är värd 90 av dessa miljoner, att vi politiskt undanröjt de varsel om 160 medarbetare som skulle ha genomförts i år.

Vi vill också ha en öppen och transparent diskussion. Det har vi alltid velat. Själv har jag ägnat en hel del tid med att träffa enskilda medarbetare i regionen, för att få höra om deras vardag, höra hur beslut och pandemi påverkar liv och jobb.

Det har varit och är otroligt givande att under lunch eller fika höra om vårdpersonalens arbetsvardag och kloka förslag, en inbjudan som funnits på sociala medier och som fortfarande står kvar. Det har blivit många inofficiella möten som dessa under hösten och jag ser på dem med tacksamhet. På Facebook och LinkedIn finns möjlighet att läsa om några av dem, läs gärna dem.

Det smärtar mig att många medarbetare jag träffat inte velat eller vågat visa offentligt att vi träffats över en lunch. Anledningen har genomgående varit en känsla av oro för vad en del av kollegiet på sjukhuset skulle göra, om de visste att man träffat mig som politiker och samtalat om arbetsklimat och arbetsmiljö.

Självklart behöver man inte skylta med vem man lunchar med, men när medarbetare inte vågar på grund av repressalier från andra medarbetare, då är något på tok. Här har ni som fackföreningar ett stort ansvar att tillsammans med arbetsgivaren ta i den tystnadskulturen, som i alla fall finns spridd på delar av sjukhuset. Personligen tolererar jag inte mobbning.

Vi från den blågröna politiska ledningen har ju också träffat er från Jämtlands läns Läkarförening i ett riktigt bra möte! Ni fick också min inbjudan om att luncha samt fler formella möten med mig och de andra för att diskutera vidare. Den inbjudan och önskan från oss kvarstår givetvis. Förhandlingarna som ligger på arbetsgivarnivå ska tas där, men samtal om en bättre framtid för länet bör alla delta i.

Läkarföreningen efterlyser en plan. Här borde ni möjligen kritisera den tydliga och långsiktiga plan som finns. Varje år upprättas en regionplan som löper på med ett spelrum på tre år. Den senaste togs för bara några veckor sedan. Det är den som är regionens tydliga plan framåt. Det är den som styr hela verksamhetens framtid, ett tydligt dokument, inte med önskningar utan den plan som styr vart regionen ska.

Varje nämnd och styrelse i regionen har dessutom sina politiska verksamhetsplaner. Dessa bryts ned i tydliga mål för respektive verksamhet. Här har jag insett att de planerna inte alltid följts genom åren. Kan kanske bero på luddiga formuleringar, eller något annat, men det ska tydligt framgå att dessa utgör regionens plan.

I nämnden ansvarar vi för hälso- och sjukvårdens verksamhetsplan. Den blev offentlig den här veckan och kommer antas nästa. Verksamhetsplanen bestämmer vad hälso- och sjukvården ska arbeta utifrån kommande år. Här vill jag återknyta till mötena med enskilda medarbetare, men även till det möte vi hade mer er från Jämtlands läns Läkarförening; era tankar finns med i regionens gemensamma planer.

Vi önskar fortsatt dialog med alla fack och våra medarbetare i utformningen av nästa plan, men även inför revideringar som görs löpande.

Tillsammans kan vi göra den här regionen bättre.

Tom Silverklo (C), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden Region Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel