Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Sjuksköterska: Krisen på sjukhuset drabbar alla medborgare

Vi kanske verkar gnälliga och otacksamma men vi kämpar för regionens medborgares rätt till sjukvård!

Jag har under de senaste ett och halvt året fått se på hur en välfungerande patientsäker sjukvård totalt demonterats av ansvariga politiker och sjukhusets högsta ledning. På grund av personalflykten och neddragna vårdplatser har idag flera skattebetalare inte möjlighet att få genomgå sina välbehövda operationer och går hemma med ganska allvarliga tillstånd som ofta kräver upprepade återinläggningar. Detta innebär i många fall även ett stort lidande för den enskilde individen.

Jag har jobbat på kirurgens urologiavdelning i tre år och räknas idag till en av de mest erfarna. Kompetenstappet i och med ständiga uppsägningar har varit enormt. Detta kompetenstapp kostar även det skattepengar och lidande då det förlänger vårdtiderna och ökar risken för vårdskador.

Kompetensen hos sjukvårdspersonalen är inget man värnar med ”bonusar” och höjda löner till stafettsköterskor. Vill man ha en patientsäker sjukvård så satsar man på den fasta personalen på golvet och visar dessa uppskattning för att få personal med erfarenhet och kompetens för den aktuella patientkategorin.

Jag och många med mig är idag uppriktigt oroliga för utvecklingen på Östersunds sjukhus. Vill vi som skattebetalare ha rätt till en patientsäker sjukvård den dagen då livet plötsligt vänds upp och ned? Allmänheten måste förstå att krisen på sjukhuset är något som påverkar oss alla!

Då arbetsgivaren fått grav hörselnedsättning och inte lyssnar på oss på golvet utan ständigt får oss att känna oss nedvärderade, har lett till allt vårt ”gnäll” i media. Krisen på kirurgen beror inte på coronapandemin utan på en personalflyktspandemi orsakad av okunniga politiker och en nonchalant toppstyrd sjukhusledning.

Vakna, börja visa oss lite uppskattning och värdera oss efter det ansvar vi faktiskt har. Vi behöver akut fler kollegor för att bota denna personalflyktspandemi och på sikt lyckas återställa patientsäkerheten och öppna fler vårdplatser.

Tyvärr kom inte arbetsgivaren och Vårdförbundet fram till något effektivt botemedel med de nya arbetstidsavtalet. Men att stoppa ytterligare uppsägningar och lyckas rekrytera nya sjuksköterskor och undersköterskor kräver ingen mirakelmedicin.

Jag är övertygad om att ett arbetstidsavtal med bra arbetsvillkor inkluderat bra arbetstidsförkortning, höjd OB och lön, flexibilitet i schema samt jobb färre helger skulle skapa en snabb rekrytering av nya kollegor. Varför? Jo, för att vi har världens roligaste, givande och meningsfulla arbete!

Vi kämpar för er rätt till en välfungerande patientsäker sjukvård!

Michaela Groth, sjuksköterska kirurgen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel