Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Slutreplik från Edling: Det begärs inget kommunalt bidrag för skidtunneln

Slutreplik till Theresa Flatmo (C): "Inga svar om skidtunneln – bara personangrepp" (20 mars)

För att klarlägga det ekonomiska läget för skidtunneln vill jag berätta följande, synnerligen identiskt med vad Bengt Flykt för någon månad sedan sa; det finns för närvarande inga betalningsproblem för skidtunneln, men då pengarna tar slut i maj eller juni kommer betalningsproblem att uppstå. Finns det någon oklarhet?

För att lösa detta ansöker styrelsen för skidtunneln om ett lån hos Kommuninvest. En kommunal borgen krävs för denna procedur. Denna fråga kommer att tas upp på Bräcke kommunfullmäktige i april. Theresa Flatmo påstår av någon anledning att det begärs ett kommunalt bidrag, vilket alltså är fel.

Theresa Flatmo betraktar mitt inlägg från i måndags som ett våldsamt personangrepp. Jag redovisade fakta, såsom de uppfattas av alla utom Theresa Flatmo och möjligen hennes ja-sägargrupp. Denna grupp är mindre än vad jag föreställt mig. Jag ber dem jag felaktigt trott om att tillhöra denna grupp om ursäkt.

Det är glädjande att Theresa Flatmo nu insett att hon i egenskap av politiker kan skaffa sig den information hon önskar sig, även om hon tycker att det är jobbigt. Det krävs närvaro, initiativ och lyssnande för att få information. För att kompensera för att Theresa Flatmo tycker att detta är jobbigt har hon en halvtidsarvodering, vilket, med de konstateranden jag gjorde i mitt förra inlägg, måste anses vara bra betalt.

Jag törs inte på något sätt, i ett sammanhang där Theresa Flatmo kan ta del av det, antyda hur tunnelstyrelsen kommer att agera framöver innan det är färdigprocessat och beslutat. Jag skulle oundvikligen få äta upp varje stavelse.

Om nu Theresa Flatmo vill att tunnelprojektet ska avvecklas, säg då det. Alternativet är att gå från allmänt missnöje till positivt påverkansarbete. Det är möjligt att den proceduren inte finns i Theresa Flatmos och ja-sägargruppens föreställningsvärd, men det skulle onekligen underlätta tunnelprojektets genomförande.  

Peter Edling, skidtunnelordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel