Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Slutreplik från Nyberg Finn (S): Låt oss hellre kraftsamla för viktiga satsningar i Östersund

I en slutreplik till mig lägger Bosse Svensson (C) allt sitt krut på att prata om det som varit.

Debatt: Slutreplik från Svensson (C): Det fanns inga pengar på det dukade bordet (27 oktober)

Mitt fokus i mitt ledarskap handlar i stället om att åtgärda det som inte är bra här och nu och planera för viktiga framtidssatsningar. Med åtta år borta från den kommunala politiken tänker jag inte recensera det som varit.

En sak verkar vi dock vara överens om. När det kommer till kommunens stabila ekonomi, som Alliansen tog över, så uttrycker Bosse Svensson uppskattning över det arvet. Det är bra och viktigt att han säger det.

När Bosse Svensson tar sig ur skyttegraven och också utrycker tacksamhet över regeringens budget och det viktiga tillskottet till den kommunala kassan, då är jag med igen. För det är ett avgörande tillskott för att klara av krisen och genomföra satsningar för sjukvården och äldreomsorgen.

I samverkan med Centerpartiet och Liberalerna har Socialdemokraterna och Miljöpartiet kunnat kraftsamla i en historisk budget med flera satsningar som kommer att betyda mycket för vår kommun och region. I stället för att tjafsa och lägga krut i den historiska beskrivningen, hoppas jag i stället att vi kan lägga vårt fokus på viktiga satsningar som jobbar för kommunmedborgarna och kommunens medarbetare i nutid och framåt.

Till sist vill jag erkänna en sak. Jag var inte helt säker på om jag ville engagera mig igen politiskt när jag fick frågan. Största anledningen till min tveksamhet var det tonläge jag oftast tycker politiken hamnar i. Jag har lovat mig själv att inte gå in i den fällan. Jag tror mig även veta att Bosse Svensson i grunden är en person som hellre blickar framåt än hamnar i polemik med andra.

Så låt oss i stället, Bosse Svensson, göra som våra företrädare på riksnivå och kraftsamla i en historisk budget för Östersund och dess medborgare. Om det här vill jag bland annat samtala om:

• Ett äldreomsorgslyft för fler trygga medarbetare och en tryggare äldreomsorg

• Återhämtningsbonus i vård- och äldreomsorgen

• Skolsatsning för att hantera utbildningsskulden till följd av pandemin

• Förstärkt satsning för fler lärare och en bättre skola

• Insatser för en skola präglad av kunskapsfokus och likvärdighet

• Kraftfulla investeringar i klimatomställningen

• Stärkt kultur- och civilsamhälle

Katarina Nyberg Finn, ordförande Socialdemokraterna i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel