Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stephen Jerand har satt fokus på trygghet i offentliga miljön

Nyss hemkommen från mediaskuggan på fjället försöker jag orientera mig i debatten kring polischefen Stephen Jerands presskonferens då han gick ut med en försiktighetsuppmaning efter ett antal våldsbrott och kränkande handlingar riktade mot kvinnor nattetid. Debatten kring dessa händelser verkar sedan ha fokuserats på mycket annat än vad det egentligen handlar om och ilskan riktats mot polisen istället för mot gärningsmännen.

Jag vill som pappa till tonårsdöttrar, kommuninvånare och politiker rikta ett stort tack till dig Stephen Jerand för ditt agerande och din uppmaning till försiktighet. Jag tror att det är du som polischef tillsammans med dina kollegor som självklart är bäst rustad att göra denna bedömning och uppskattar att du öppet och klart deklarerar er uppfattning för oss medborgare för att om möjligt undvika fler brottsoffer och att ni även gör vad som står i er makt för att gripa gärningsmännen.

Tilltron till myndigheter är en grundbult i ett väl fungerande och hållbart samhälle och det är bland annat med transparens och öppenhet i frågor som dessa man vinner fortsatt förtroende hos allmänheten. Motsatsen är förödande och därtill ett hån mot brottsoffer och deras anhöriga.

Tack Stephen Jerand för ditt agerande, där du också har satt ökat fokus på frågan kring tryggheten i den offentliga miljön och även genom detta mobiliserat goda krafter i samhället till att hjälpas åt för att bevara vår kommun trygg för alla, dag som natt.

Lars-Erik Olofsson (Kd)

Gruppledare och ledamot i kommunfullmäktige Östersund

Läs och se nyhetsinslag om polisen och överfallen i Östersund:

Stephen Jerand: "Vi hoppas att det är ett begränsat antal gärningsmän"

Polisen efter helgens överfall: "Vi vill mana till försiktighet"

Två överfall på kvinnor i Östersund natten till söndag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel