Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Svar från Andnor: Bosse Svensson kunde ha informerats av C-ledamoten i Östersundshems styrelse

Bosse Svensson har framfört att han som ledamot i Rådhus AB blivit informerad i efterhand om beslutet om försöksprojektet om 6-timmars arbetsdag i Östersundshem.

DEBATT: Bosse Svensson (C): Rådhus AB har inte diskuterat 6-timmars arbetsdag för Östersundshem (9 mars)

Första gången 6-timmars arbetsdag diskuterades i Östersundshem var hösten 2015. Vid styrelsesammanträdet 26 september 2017 redovisades att det planerades att starta ett försöksprojekt om 6-timmars arbetsdag under 18 månader med start 1 januari 2018, och att projektet skulle följeforskas och utvärderas av Mittuniversitetet.

När projekttiden är slut och har utvärderats ska frågan diskuteras och beslutas i styrelsen om hur man går vidare. Vid sammanträdet i september diskuterade styrelsen också vem som ska fatta beslut om detta försöksprojekt; styrelsen eller vd.

Styrelsen var dock tydlig med att det inte får uppstå några extra kostnader i form av nyanställningar på grund av försöksprojektet.

Styrelsen kom enigt fram till att beslut om personalens arbetstider är en fråga för vd, och som en följd av detta även beslutet om försöksprojekt om 6-timmars arbetsdag.

Styrelsen var dock tydlig med att det inte får uppstå några extra kostnader i form av nyanställningar på grund av försöksprojektet, eller att det köps in konsulter som komplement, samt att projektet ska följas noggrant.

Styrelsen påpekade också att försöksprojektet inte får innebära att servicen till nuvarande och kommande hyresgäster försämras.

Bosse Svensson kände sig oinformerad. Centerpartiet har en ledamot i Östersundshems styrelse. Bosse Svensson kan få all den information han önskar av denne, i denna fråga och i andra frågor.

Tord Andnor, ordförande Östersundshem

Läs även: Svar från Andersson (S): Om 6-timmarsprojektet får en fortsättning blir det en fråga för styrelserna (13 mars)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel