Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svar från C och L: Det är bygget av expresscykelvägarna vi vill utvärdera

Majoriteten i Östersund meddelar i en debattartikel att projektet med cykelvägar fortsätter enligt plan utan utvärdering och eftertanke. Det vill säga, nästa år fortsätter byggandet med Krondikesvägen–Genvägen.

Debatt: MP och S: Därför behövs det nya cykelvägar i Östersund (30 oktober)

”På Genvägen och Krondikesvägen är syftet att förbättra nuvarande cykelvägar utan att i någon större utsträckning påverka bilarnas framkomlighet.”

Den formuleringen av tandemparet Edvinsson (S) och Stamm (MP) låter onekligen spännande, mot bakgrund av det senaste årets projekt. Vi får också reda på att om detta är fullmäktige överens. Samt att, med lite omskrivning, den som tycker annorlunda än Edvinsson och Stamm är inte bara emot miljöförbättringar utan också trafiksäkerhet.

För att reda ut begreppen igen. Varken Centerpartiet eller Liberalerna är emot cykelvägar. Det vi har reagerat på är hur det senaste årets utförande gått till. Därför tycker vi att det ska tas ett nytt beslut som innebär att inga nya expresscykelvägar byggs innan vi gjort färdigt och utvärderat årets två projekt.

Debatt: C och L: Därför bör vi göra halt med expresscykelvägarna (25 oktober)

Ingen, oavsett om man tycker det är en bra eller sämre idé med projekten på Brunflovägen och Trondheimsvägen, kan väl påstå att de löpt smärtfritt?

Faktum är att utförandet faktiskt tidigare i år ledde till en fråga i fullmäktige från Anders Edvinsson till Florian Stamm, om hur själva byggandet sköttes. Men den frågan tycks glömd.

Vi tror det vore en bra idé för cykeln som transportmedel i stan om vi i politiken nu stannade upp och blev eniga om att vi utvärderar innan vi går vidare, och för det kommer C och Liberalerna att arbeta.

Bosse Svensson (C)

Pär Löfstrand (L)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel