Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svar från C: Vi säger nej till höjda spåravgifter

Bara för att man sparar in en dryg halvmiljon för spårdragningar så betyder det inte per automatik att det blir sämre spårkvalitet.

Debatt: Besparingarna på Östersunds skidspår är förödande! (20 november)

Precis som alla andra förvaltningar så har även kultur- och fritidsförvaltningen krav på att minska sina kostnader, detta för att det ska bli ordning och reda med ekonomin i Östersunds kommun, det vill säga god ekonomisk hushållning. Det är något som Alliansen gick till val på och som vi nu lever upp till då nästa års budget klubbades igenom i veckan.

Men att som Anders Edvinsson (S) påstå, att spårområden ska stängas, att spåravgiften ska höjas eller att fler spår ska bli avgiftsbelagda, är inget annat än osanning. Det finns nämligen inget politiskt beslut om att vi ska höja någon spåravgift eller stänga spårområden. Vi i Alliansen säger nej till höjda spåravgifter.

Sedan är det av stor vikt att förvaltningen ser över möjligheterna med att få in intäkter med hjälp av skidspåren, man kan till exempel döpa om spåren till företagsnamn som går in och sponsrar. Det är något som i dag inte finns i Östersund men är vanligt på andra orter som har skidspår eller för den delen andra aktivitetsytor.

När andra ser hinder, ser vi möjligheter.

Pelle Lundgren (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Johannes Andersson (C) ledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel