Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svar från föräldrar: Det behövs lösningar som är bra för alla elever i Östersund

Svar på ”Alliansen: Detta handlar skolbygget i Östersund om” (23 september)

Behovet av upprustning av skolorna i Östersund är uppenbart och många välkomnar det. En långsiktig inriktning för skolstrukturen är också nödvändig för att möta elevernas och samhällets behov.

Alliansen investerar enligt uppgift 700 miljoner kronor i utvecklingen av skolan. Det är mycket pengar och summan används i retoriken för att borga för att allt kommer att bli bra då det är klart.

Oavsett vilken partifärg som ligger närmast hjärtat är en utveckling av skolan positiv. Det både allmänhet och politiker däremot borde vända sig emot är på vilket sätt och med vilka värderingar förändringen genomförs.

Trots att utvecklingen av skolan beskrivs som en omfattande och långsiktig satsning, formas den ändå kortsiktigt med moduler och baracker då mellanstadiet byggs upp på Parkskolans område, inte en riktig skola.

Ekonomin har varit prioriterad vilket inneburit att över 600 barn ska byta skola 1–4 gånger under tiden för renoveringarna. Detta på bekostnad av att varje gång barnen byter skola behöver en ny stabil och trygg lärandemiljö skapas med nya samarbeten mellan barn, lärare, föräldrar och rektorer.

En viktig värdering då Alliansens investering genomförs borde vara att lärandemiljön och så få barn som möjligt ska påverkas negativt.

Barnen i Lugnviksskolan behöver en bra lösning under renoveringarna, det är viktigt. Men det är lika viktigt att det inte medför försämringar för barnen i Norra skolan och Odenslundsskolan. Lösningar behöver säkerställas som är bra för alla elever.

Föräldrar i Odenslundsskolan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel