Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svar från L: Så vill Alliansen satsa på skolorna i Östersund

Annons

Svar på ”Lärarförbundet: Vad är egentligen satsningar på skolan i Östersunds kommun?” (30 januari)

Vi i Alliansen är stolta över att vi investerar över 700 miljoner som ska förbättra skolorna i Östersunds kommun och skapa förutsättningar för bästa möjliga utbildning för barn och ungdomar.

Socialdemokraterna, som tidigare styrt barn- och utbildningsnämnden, är tveksamma till våra satsningar. Alliansen har med ett nytt perspektiv sett möjligheter till förbättringar.

Skolorna har inte underhållits som de borde, och det är viktigt att det görs för att lokalerna ska vara bra och trivsamma.

Lugnviksskolan är en av de skolor där lärare och personal har framfört att de inte trivs på sin arbetsplats på grund av miljön. Detta har de påpekat under lång tid men ej fått gehör. Vi har beslutat att skolan ska rivas och byggas om för att skapa bättre arbetsmiljö.

Storsjöskolan ska också byggas om med integrerad grundsärskola. Detta är ytterligare en del i vårt förändringsarbete som vi är mycket stolta över.

Engelska skolan kommer att etableras vilket vi är mycket glada över då det kommer att bidra till större valmöjlighet och möjlighet för elever att undervisas på engelska och svenska.

Alliansen vill rusta upp och utveckla skolor och bidra till en mer trivsam skolmiljö. Just därför gör vi stora satsningar inom skolan i kommunen.

Det är ibland läskigt med förändringar då det är svårt att veta vilket resultat vi får. I samarbete med våra tjänstemän har vi stort hopp och framtidstro på att skolorna kommer att utvecklas och förbättras.

Vi är just nu i processen att införa lärarassistenter som syftar till att avlasta lärarna. Vi tror på detta då lärarassister kan göra sådant som inte kräver lärarexamen. Detta kommer att bidra till att lärarna får mer tid till att lära ut, eleverna får mer tid med lärare och skolan blir mer effektiv utan att kvaliteten riskerar att påverkas negativt.

Vi hoppas att vårt arbete bidrar till att lärare stannar kvar och fortsätter sitt fantastiska arbete, och att fler söker sig till läraryrket och vår kommun.

Serhat Uzun (L) andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden

Ariane B Kjelson (L) ersättare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel