Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Svar från M: Självklart vill vi undvika en skattehöjning

Det är sorgligt att läsa regionfullmäktigeledamoten och centerpartisten Jörgen Larssons inlägg, där han felaktigt påstår att jag stämmer in i lovsången om en skattehöjning.

DEBATT: C: Skattehöjningar är inget alternativ för regionen (9 februari)

Vi moderater och våra samarbetspartners socialdemokraterna jobbar allt vad vi kan för att just undvika en skattehöjning.

Jag uttrycker mig faktiskt precis likadant som Jörgen gör, "en skattehöjning nu är inte aktuell". Självklart måste allt annat prövas först och i det ligger genomgripande rationaliseringar och utbudsbegränsningar. Vi måste helt enkelt sänka nettokostnadsutvecklingen, till ett minus, om vi också ska kunna komma åt att minska det ackumulerade underskottet och detta kommer att kännas och känns redan nu hos varje invånare i detta län.

Däremot vill jag vara ärlig, till skillnad mot centerpartisterna i regionen, som ett valår som detta dryper av populistiska budskap, som de tror att väljarna vill höra. Därför säger jag att de som förnekar att en skattehöjning i framtiden kan bli aktuell, inte håller sig till sanningen och verkligheten! Detta är inte detsamma som att jag instämmer i någon lovsång om en skattehöjning.

Det Centern behöver svara på och som vi väntat på i många år, är därför: vilken mirakelkur ni har att komma med som radikalt skulle kunna ändra på sakernas tillstånd i vår gemensamma region? Det brådskar!

Christer Siwertsson (M) regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel