Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svar från S till M: Säg som det är – ni går Stockholms ärenden

Saila Quicklund (M) försöker febrilt att försvara sitt agerande när hon i onsdags (20 november) röstade emot förslaget om 250 miljoner kronor till Jämtlands län.

Debatt: M: Slarvigt agerande från regeringen – äventyrar kvaliteten i välfärden (21 november)

Vi socialdemokrater tycker att det är rätt när kommuner med goda förutsättningar hjälper kommuner med sämre förutsättningar. Detta gäller såväl Stockholm som Östersund.

Quicklund dristar sig till att kalla förslaget ”slarvigt och oseriöst” trots att det utretts i mer än tre år. Alla Sveriges kommuner har haft fullständig koll från början till slut. Östersund har, precis som många andra, tagit höjd för detta i sin budget för 2020.

Moderaterna låtsas försvara Östersund trots att en samlad kommunstyrelse varit genomgående positiv till det här förslaget. Säg i stället som det är – ni går Stockholms ärenden. Det tar alltid stopp för Moderaterna när det kommer till att Stockholm ska dela med sig.

Vi socialdemokrater är stolta över att ha röstat ja till 250 miljoner till länet. Vi vet att de här pengarna behövs. De behövs i vår region, de behövs i länets kommuner. Och de behövs nu.

Anna-Caren Sätherberg (S) riksdagsledamot

Niklas Daoson (S) oppositionsråd Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel