Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svar från SSU: Busskortet ger alla ungdomar en chans till ett rikt socialt liv

Annons

Det Moderata Ungdomsförbundet i Östersund skriver att busskort för alla ungdomar är för dyrt.

Debatt: Muf: Har vi verkligen råd med ungdomsbusskorten i Östersunds kommun? (20 februari)

Ungmoderater kommer alltid att vara ungmoderater och väldigt ofta saknar de en vettig samhällsanalys. De verkar tro att busskorten bara handlar om att ta sig till och från skolan, men det handlar om mycket mer än så.

Det handlar om att ge alla ungdomar en chans till ett rikt socialt liv. Det handlar om att ge oss unga möjligheten att kunna åka till idrottsträningen, vännerna, musikskolan och släkten. Alla unga i kommunen ska ha möjligheten till att delta i det sociala livet oberoende av storleken på ens föräldrars plånbok, oavsett om du bor i Tandsbyn, Torvalla eller Brunflo.

Vi förstår att busskortet blir dyrt för kommunen när man väljer att lägga hundratals miljoner på att fixa fina lokaler åt Engelska Skolan. Varför är det alltid så att ungdomar, pensionärer och vanligt folk får betala för Alliansens privatiseringsexperiment?

Muf har inga problem med att våra gemensamma skattepengar används till att rika människor i Danderyd ska kunna göra avdrag för städhjälpen, däremot ifrågasätter de reformer som syftar till att möjliggöra en mer meningsfull fritid för ungdomar i Östersund och Jämtlands län.

Vi vill att ungdomar ska kunna fortsätta att verka och resa i hela Östersunds kommun och i länet. Busskortet skapar möjlighet till mobilitet, unga kan i dag bo i Lit, spela fotboll i IFK Östersund och ha alla sina vänner i Åre.

Men för all del Muf, fortsätt att springa överklassens ärenden. Vi kommer fortsätta att stå upp för oss ungdomar, för oss vanligt folk, för oss på landsbygden, för våra äldre, för oss som tror på ett mer jämlikt samhälle.

Elvira Ericsson, ordförande för SSU Östersund

Simon Sätherberg, ordförande för Jämtlands läns SSU-distrikt

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel