Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svar till MP från M: Det är inte vi som riskerar företagen

Svar på ”Debatt: MP: Moderaterna tar inget klimatansvar” (14 oktober)

Det är inte Moderaterna som har något att svara upp till när det kommer till att försvåra för företagsamheten i Sverige. Under den rödgröna regeringens styre har det näst intill blivit en sport för regeringen att se vem som kan komma på den mest innovativa skattehöjningen eller märkligaste regleringen för landets företagare. Moderaternas politik bygger på att skapa ett tillväxtvänligt och grönt näringsliv. 

Moderaterna tar sikte på de två största utsläppssektorerna i Sverige för att hjälpa dem att ställa om. Transport- och industrisektorn. Därför satsar vi 3,25 miljarder kronor på bland annat möjligheten för CCS- och bio-CCS som skulle kunna bidra till enorma utsläppsminskningar genom att suga upp koldioxid direkt från luften. Detta är Miljöpartiet emot. 

Vi satsar dessutom på att bygga ut ett nätverk av laddstationer i hela Sverige, för både tunga och lätta fordon samt att skapa förutsättningarna för att skapa en storskalig inhemsk produktion av biobränslen och vätgas samt forskning och utveckling av elteknik för exempelvis flyget. 

Den omställning vi siktar in oss på kan inte uppnås utan en mer omfattande elektrifiering av samhället. Som Miljöpartiet själva är inne på har vi idag ett av världens renaste elsystem men i takt med att elektrifieringen ökar beräknas också elanvändningen öka med upp till 60 procent på 25 år. Den ökningen har inte varken regeringen eller Miljöpartiet tagit höjd för. 

Moderaterna kommer självklart att göra allt vi kan för att bidra till att samhället och företagen kan ställa om till hållbart och grönt. 

Saila Quicklund (M) riksdagsledamot Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel