Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svar till Samling Näringsliv från M: Vi arbetar dagligen för att göra våra behov av tillgänglighet kända för regering och riksdag

Samling Näringsliv, ni har rätt! Effekterna av pandemin kommer vi känna av en lång tid framöver, särskilt i vårt län då de näringar som drabbat hårdast är de som är de stora näringarna i vårt län.

Debatt: Samling Näringsliv: Investeringar i infrastruktur är den enskilt viktigaste frågan för länet efter coronakrisen (27 april)

Det är dessa näringar som är basen i vårt läns ekonomi och skapar förutsättningar för den välfärd regionen och kommunerna tillhandahåller.

Tillgängligheten till och från länet är, och kommer att vara, en viktig faktor för att vi så snabbt som möjligt ska kunna återhämta oss efter pandemin och där är goda väg-, tåg- och flygförbindelser alla mycket viktiga. Precis så som ni påpekar så är även bristerna i bredbandsutbyggnaden uppenbara.

Det är bekymmersamt att de upphandlingar som gjorts av Trafikverket den senaste tiden, och den minimala fördelning av bredbandsstöd som finns, inte har kommit Jämtland Härjedalen tillgodo på något fördelaktigt sätt.

Som ordförande för regionala utvecklingsnämnden och med ansvar för länets utveckling agerar jag dagligen för att göra våra behov kända för myndigheter, riksdag och regering.

Tillsammans i den blågröna politiska ledningen i regionen har vi tagit en politisk inriktning för den regionala utvecklingspolitiken som adresserar just de problemområden som ni lyfter fram. Vi i de blågröna är beredda att ställa om politiken för att anpassa oss till de förutsättningar som kommer råda efter pandemin.

Jag gör mitt yttersta för att sätta länet på kartan, att lyfta och argumentera för de behov som länet har vad gäller både infrastruktur och tillväxtmedel, för att visa vikten av Jämtland Härjedalen i ett nationellt och internationellt perspektiv och lovar att göra allt jag kan för att mildra konsekvenserna av pandemin.

Jag tackar för att ni bidrar med att hålla debatten vid liv och att länets röst blir högre och starkare så vi kan nå fram och få gehör hos myndigheter och riksdagspolitiker.

Elise Ryder Wikén (M), regionråd och ordförande i regionala utvecklingsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel