Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Tidigare M-politiker: Avsluta regionsamarbetet med Centern!

Vi och många med oss har full förståelse över den stora frustration som i dag breder ut sig bland vår kompetenta och duktiga sjukvårdspersonal.

Det är som med allt annat, förser man inte sin personal med allt de kan behöva för att utföra ett optimalt arbete, i det här fallet hälso- och sjukvårdspersonal, med vettiga arbetsförhållanden, lön, etcetera, kan man inte uppnå hög patientsäkerhet. Och om detta moras fortsätter, har vi snart bara politiker kvar inom sjukvården.

Sjukvård kostar pengar, och i takt med allt bättre behandlingsmetoder ökar kostnaderna konstant. Det må vara ett uttjatat mantra att förstatliga specialistsjukvården, men om vi ska kunna få en likvärdig hälso- och sjukvård i vårt län som i andra delar av Sverige, måste svensk hälso- och sjukvård förstatligas.

I annat fall måste vi ha ett skatteunderlag som motsvarar cirka 50 000 fler invånare i vårt län, annars kommer vi inte att kunna erbjuda en likvärdig hälso- och sjukvård som övriga landet kan klara av. I nuläget är vi helt enkelt för få i vårt län, vilket leder till en alldeles för svag skattekraft.

Det säger sig självt att denna ekvation inte går ihop, och vi kan inte räkna med att vår hälso- och sjukvårdspersonal ensamt ska bära bördan av att regionen saknar pengar till en nödvändig sjukvård.

Vi har lyssnat på många medborgare i länet, lyssnat på sjukvårdspersonalen och moderata väljare som kräver:

• att vi omedelbart avslutar samarbetet med Centern och Tom Silverklo.

• att vi, tillsammans med KD och Liberalerna, omedelbart söker nya samarbetspartners.

Att skriva på ett avtal med Silverklo, som han sedan ska diktera villkoren för, är inte bara oansvarigt och dumt, utan kommer att straffa oss moderater vid nästkommande val. Det har aldrig varit moderat politik att klämma åt vår hälso- och sjukvårdspersonal!

Christer Siwertsson, före detta M-regionråd Region Jämtland Härjedalen

Göran Fürstenberg, före detta ordförande för revisionen i Region Jämtland Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel