Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: V: Så länge C styr får vi fortsätta att vänta på bostäder i Krokom

Vänsterpartiet i Krokom har under länge kritiserat den borgerliga majoriteten för ineffektiv styrning när det gäller att bygga bostäder och tillse att våra verksamheter har bra lokaler.

Vi har begärt en omstrukturering för att snabbt och effektivt kunna planera, samordna och korta ned handläggningstiden i byggprojekt – utan framgång.

Krokoms kommun släpar hjälplöst efter i bostadsbyggande och bostadskön är lång. Tolv år av en centerstyrd majoritet har resulterat i en bostads- och lokalbrist som nu är i det närmaste akut!

Vänsterpartiet har länge förespråkat en arbetsmodell där berörda nämnder och förvaltningar sitter ned tillsammans och arbetar fram planer, en styrgrupp. Så har gjorts vid endast ett tillfälle och det gäller ett nytt äldreboende i Krokom. Det visade sig, precis som vi sagt, vara extremt effektivt och resulterade i år av tidsbesparing och miljoner i sparade pengar!

Näldens skola är extremt trångbodd och mycket sliten. Vänsterpartiet begärde, och fick igenom i barn- och utbildningsnämnden med stöd av S och M, att en styrgrupp skulle tillsättas för att lösa skolsituationen. Centern, som har ordförandeskapet i nämnden, motarbetar det beslutet och barnen och personalen får fortsätta att arbeta i en undermålig skolmiljö under flera år.

I dagarna fick vi veta att Regnbågens förskola i Krokom är utrymd på grund av mögel, och Kråkguldets förskola är sedan tidigare utrymd efter en vattenskada.

Förskola i Krokom utrymdes igen: ”Vi har fuktproblem på vinden också” (27 mars)

Under tisdagens nämndmöte begärde vi att en styrgrupp skulle tillsättas för att långsiktigt och snabbt lösa den nu ohållbara förskolesituationen i Krokom. Begäran avslogs av C och KD där M och MP vek sig för C. Det betyder att handläggningstiden nu kommer att bli kraftigt utdragen då olika förslag kommer att bollas fram och tillbaka på det ineffektiva sätt som blivit högerstyrets signum.

Mellan stolarna sitter nu barn, föräldrar och personal på Krokoms förskolor och vet inte hur framtiden ska bli och vi medborgare får betala onödiga pengar i väntan på en lösning!

Vi i Vänsterpartiet är mycket bekymrade och frustrerade över det tids- och pengaslöseri som högerstyret i Krokom ägnar sig åt på skattebetalarnas bekostnad!

Vi har stora behov av nya bostäder i kommunen, nytt badhus i Krokom samt akuta behov av skol-, barnomsorgs och äldreomsorgslokaler i flera orter i vår kommun.

Så länge C tillåts fortsätta sitt ineffektiva styre så får vi medborgare vänta och betala. Eller så byter vi ut dem i höst till ett effektivt och medborgarfokuserat rött styre!

Jörgen Blom, Vänsterpartiet i Krokom

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel