Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vårdförbundet: Samordna sommarvården nationellt för att säkra personalens semester

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Vårdförbundet organiserar barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor som alla är nyckelgrupper för att vården ska fungera, särskilt i det ansträngda läge som följer av coronaviruset.

Vårens hårda arbetsmiljö och tempo tar ut sin rätt. Efter tolvtimmarspass och åtskilliga övertidstimmar med helger, kvällar och nätter borta från familjen, krävs återhämtning.

Men arbetsgivarna dröjer med besked om semester på flera håll i landet. Andra ger besked, men om indragna semestrar och om ”sommarsemester” i september.

Vårdförbundet utgår från att den lagstadgade rätten till semester ska respekteras. Det är viktigt för att den enskilde ska få återhämtning och också för vårdens kvalitet i längden.

Politiker i kommuner och regioner måste värna sin personal om de ska kunna upprätthålla lagstadgad patientsäkerhet och vårdkvalitet. En pandemi sätter inte alla regler ur spel. Ändå nås vi av rapporter från medlemmar som fått sin semester återkallad och som sagt upp sig för att få kunna vara lediga när barnen har sommarlov.

Mycket tyder på att vi kommer att få leva med covid-19 länge. Då måste vi ha en hälso- och sjukvård som klarar av den och all annan vård som befolkningen behöver. Nu får vård anstå och så många som 44 000 operationer har skjutits upp, men det betyder inte att behovet försvinner.

När behoven är så stora och personalresursen knapp, då måste man vara rädd om den. Men hälso- och sjukvård sätter sig nu i en slags arbetsmiljöskuld till personalen, vilket riskerar att leda till sjukskrivningar, uppsägningar och i förlängningen än längre vårdköer.

I det allvarliga läget kräver Vårdförbundet en nationell samordning av sommarvården – och har gjort så sedan pandemins början – eftersom arbetsgivarna misslyckats med att ge våra medlemmar semester många somrar i rad.

Regeringen bör uppdra åt Socialstyrelsen att, i samverkan med berörda parter, sammanställa en nationell lägesbild över bemanningen av hälso- och sjukvården för perioden juni-september.

Därtill behövs underlag som baseras på tillgängliga data och prognoser för smittspridning i landet och befintlig kapacitet. Det skulle möjliggöra för olika regioner att samverka bättre och undvika både under- och överkapacitet i ett kritiskt läge.

På sommaren finns möjligheten att ta in studenter och annan tillfälligt tillgänglig personal, den möjligheten minskar efter augusti. Den ordinarie personalstyrkan måste då ha fått återhämtning om den ska orka en eventuell andra och kanske tredje våg av covid-smittade.

Finansministern har varit tydlig med att regeringen ställer de ekonomiska resurser som behövs till förfogande, nu vill vi se handling från ansvariga kommun- och regionpolitiker.

Ungefär 12 000 sjuksköterskor har lämnat vården, gör allt ni kan för att locka tillbaka dem och om ni måste, hyr in personal även om det blir dyrt. Det kommer att löna sig i längden. För att kunna ge en god och säker vård behöver vårdpersonalen ta hand om sin egen hälsa - och då är semester med vila och återhämtning efter en extrem coronavår en absolut nödvändighet.

Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet

Roger Bergebo, ordförande Vårdförbundet avdelning Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel