Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beklaglig exploatering, Jens

Beslutet att lägga ner Frösö LVM-hem togs 2008 på initiativ av chefen för Statens institutionsstyrelses norra region.

Annons

Beslutets bakgrund är det minskande antal inskrivna klienter som genererade en överkapacitet för hela myndigheten. Regionalpolitisk hänsyn ligger alltid till grund för beslut om omstrukturering, men i fallet med Frösö behandlingshem, försvårades detta bland annat på grund av tidigare uppsagda hyreskontrakt.

Det är beklagligt att Jens Nilsson tar upp denna snart ett år gamla nyhet och exploaterar de uppsagdas tråkiga situation för att främja sin egen Europakampanj. Han borde i stället fokusera på hur han ska använda regeringens extra tillskott på 31 miljoner kronor som tillfaller Östersunds kommun 2010 för att på bästa sätt värna välfärdens kärna.

Min uppfattning är att Socialdemokraterna har mindre trovärdighet i frågor som berör LVM-hem och HVB-hem. Särskilt gäller det efter att Jens Nilssons partikamrat Jan-Emanuel Johansson tvingade ungdomar att skriva på kontrakt på HVB-hem som gav personalen rätt att använda våld mot dem, samtidigt som Jan-Emanuel tjänade storkovan på sina privatdrivna behandlingshem.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons