Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Bygg i Brunflo, Lit och befintliga stadsdelar i stället

/

Annons

Annsofie Andersson (S) svarar snabbt på mitt och Moderaternas utspel, om att vi inte kommer att rösta för hyreshus och tät bebyggelse på Annersia.

Debatt: Om inte Annersia, var tycker då Pär Jönsson (M) att vi ska bygga? (30 december)

Vi vill se ansvarsfulla och genomtänkta tillskott av villor och hästgårdar i området, som bevarar den karaktär av stadsnära landsbygd som gör Annersia så populärt.

Andersson påstår att jag inte skulle ha deltagit i ledningsgruppens möten. Det har jag visst, med något undantag. Däremot har andra (läs majoritetens) politikers kalendrar fått styra mera än min, vid valet av mötesdagar.

Dessutom har jag känt att mina åsikter inte tillvaratagits på samma sätt som majoritetspolitikernas, exempelvis då vi hade diskussionen om en skola till (utöver den befintliga Böle friskola) i området.

Vi moderater har läst alla de (hundratals) synpunkter som innevånarna på Annersia lämnat in om förslaget. Jag har till skillnad mot AnnSofie Andersson varit på flera möten (bland annat två välbesökta samrådsmöten) i Böle om planerna och mött de boende. Var var AnnSofie Andersson då?

Andersson undrar var vi vill bygga. Om hon läst mitt inlägg en gång till hade hon kunnat se att det står i texten. Vi föreslår att hyreshus i första hand ska byggas i befintliga stadsdelar och i Lit och Brunflo. Detta för att utnyttja befintlig infrastruktur.

Då blir det attraktiva och förhållandevis billiga lägenheter. Billigare och snabbare än att bygga där infrastruktur saknas.

Jag har, till skillnad mot AnnSofie Andersson, även deltagit i möten i Lit där befolkningen vittnat om en svår bostadsbrist.

Ungdomar och äldre söker hyreslägenheter men blir hänvisade till stan. Trots att de har arbete, vänner och socialt liv i Lit och vill bo kvar där. Under de 20 år AnnSofie Andersson varit ordförande i byggnadsnämnden och kommunalråd, har det inte byggts en enda kommunägd (Östersundshem) lägenhet i Brunflo och Lit. Orterna som är de största utanför staden och Frösön.

En kommunledning som vill jobba framtidsinriktat och strategiskt låser inte fast sig i ett eller ett fåtal utbyggnadsförslag utan jobbar med flera samtidigt. Man är lyhörd mot kommuninnevånarnas synpunkter. Man skapar inte onödiga konflikter.

Det är människor och fastighetsutvecklare som ska vilja bo och våga bygga på platserna. Då behöver det finnas olika alternativ. Lämpliga platser som blir bebyggda och inte överklagade.

Pär Jönsson (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons