Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Jämtlands Väl: Det behövs en medborgardialog om nytt badhus i Krokom

Annons

Redan i mars skrev Jämtlands Väl om badhuset i Krokoms tätort. Vi föreslog att badhuset i Krokom skulle avvecklas och att ett nytt skulle byggas i närområdet, gärna med ett nytänk där exempelvis företagen kan vara mer delaktiga. 

Samtliga partier tycktes ändå vara överens i frågan om badhus i Krokom. Nu har diskussionen plötsligt tagit en riktning mot gemensamt bygge med grannkommunen efter att kommunalrådet, Malin Bergman (C), och kommunalrådet i Östersund, Bosse Svensson (C), sagt till media att de kan tänka sig att diskutera ett badhus eller äventyrsbad tillsammans.

Oppositionsrådet Niclas Rhodin (S) är mer återhållsam och tycker att det ska byggas ett enklare badhus i Krokom och ingen annanstans.  

Jämtlands Väl är mycket tveksamma till att ett gemensamt badhus för Östersund och Krokom gynnar elevernas simundervisning. 

Fram tills i dag har badhuset varit frekvent nyttjat dagtid av skolans verksamheter. Barn och elever från Aspås, Dvärsätt, Krokom, Rödön och Ås har haft relativt svårt att få tillräckligt med tider i badhuset för den regelrätta simundervisningen och vattenvanan.

Kvällstid nyttjar föreningslivet lokalerna.

Om en bassäng inte riktigt räcker till i dag, hur ska det då fungera i framtiden? Och hur tänker sig Malin Bergman att det skulle bli tillgängligare med en ny placering närmare Östersund? 

Vi kritiserar inte det fria tänkandet och uttalandet, utan vi vill veta mer om hur resonemanget går när det gäller att tillgodose simundervisning för de åtta berörda skolorna, synen på mer resande, vattenvana för de små och dessutom den uttalade målsättningen med att öka kommuninvånarantalet. 

Vi har varit tydliga i frågan. Vi vill ha badhuset i Krokoms tätort. Vi tycker ändå att frågan nu är så pass stor så att det är ett måste med en medborgardialog.

Krokoms politiker behöver bli bättre på att låta medborgarna tycka till. Låt elever, personal, föreningslivet och intresserade medborgare få vara med och påverka framtidens badhus. Öppna upp för en medborgardialog genast så det inte blir en tråkig långbänk som hallen i Änge.

Vi politiker ska inte sitta själva i de politiska rummen och måla ut riktningen i denna stora fråga.

Jämtlands Väl Krokom lägger nu förslaget till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att bjuda in till medborgardialog kring badhuset i Krokom.

Vi tycker också att det är väldigt viktigt att berörda verksamheter är behjälpliga med att samla in synpunkter från elever och personal, som borde vara den målgrupp som nyttjar och behöver badhuset mest.  

Krokoms politiker har nu möjligheten att utveckla Krokom och genom ett nytt badhus ge kvalitet till barnen och samtidigt sätta Krokom på kartan med nytänk; då behöver vi tillvarata dessa och inte än en gång missa möjligheterna på hemmaplan.

Eva-Lena Blom (JVK) ledamot i kommunstyrelse och kommunfullmäktige Krokom

Niclas Höglund (JVK) ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons