Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Medborgardialogen om regionfrågan märkligt bemött av regionrådet Uitto (S)

Vi i Hela Sverige ska leva Jämtlands län är partipolitiskt obundna och vi är ideellt engagerade.

Annons

Medborgardialogen som hölls på Storsjöteatern 12 november om regionfrågan, arrangerades helt och hållet med ideella krafter, inklusive moderatorn.

Vårt syfte med dagen var att det skulle vara en möjlighet för att lyfta regionfrågan ur flera perspektiv och att medborgare skulle få ställa sina frågor, en möjlighet som vi själva saknat och efterfrågat.

LÄS MER: Debatt i Östersund om storregion – Kristina Ernehed: ”Jag tycker att jag har lärt mig jättemycket” (13 november)

Hela Sverige ska leva Jämtlands län har inte tagit ställning i frågan om storregion, men vi har tagit ställning för en folkomröstning och för att processen ska ha demokratisk förankring.

I vårt arbete med att lägga upp dagen eftersträvade vi transparens och försökte få fram hur komplex frågan är.

Vi bjöd in förespråkare och motståndare. Vi skickade ut underlag till alla medverkande innan för att ta in inspel och vi tog åt oss av de som vi fick. Vi försökte få till en så bra dag som möjligt med de resurser vi hade och vi är nöjda med resultatet och har fått mycket fin feedback.

Det hindrar så klart inte att det finns saker vi hade kunnat göra annorlunda och bättre, och självklart är vi öppna och mottagliga för konstruktiv kritik.

Regionrådet Robert Uitto (S) publicerade strax efter att dagen avslutades ett inlägg på sin blogg där han var mycket kritisk till dagen.

LÄS MER: Robert Uittos blogginlägg

Vi tycker såklart att det är tråkigt att ta del av hur Robert Uitto upplevde dagen. Vi tycker också att det är både tråkigt och olustigt att han i sitt inlägg framför flera osanna påståenden om oss som organisation och om dagen, påståenden som inte ändras trots att de har påtalats.

Vi tycker att det är tråkigt att Robert Uitto valde att inte ta upp detta under dagen då det fanns gott om tillfällen för det, antingen under någon av frågestunderna eller så direkt med någon av oss arrangörer.

Nyhetsartikel: Regionrådet Uitto om debattklimatet i länet: ”Vi måste alla ta ansvar för att skärpa oss” (15 november)

Som en ideell organisation tycker vi att det är anmärkningsvärt att ett regionråd väljer att bemöta ett ideellt arrangemang som syftar till att föra dialog på det sätt som Robert Uitto har gjort.

Anna Olofsson Frestadius hoppar av som ordförande för Hela Sverige ska leva: ”Debattklimatet är för hårt” (14 november)

Vi har eftersträvat en dialog om regionfrågan sedan den aktualiserades igen i vintras, och den här dialogdagen var vårt bidrag. Vi välkomnar en fortsättning i god samtalsanda och är öppna för förslag om hur.

Styrelsen för Hela Sverige ska leva Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons