Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU ska vara bra på det vi behöver lösa tillsammans

/
  • Istället för att bidra till diskussionen ”för eller emot” ska vi ta vara på de möjligheter som europasamarbetet ger oss att lösa, skriver Saila Quicklund (M), inför EU-valet 7 juni.

Mycket står på spel i valet till Europaparlamentet 7 juni i år. Europasamarbetet står inför stora utmaningar och möjligheter som ställer krav på EU:s ledare att visa ansvarstagande och handlingskraft.

Annons

I tider av klimat och finanskris behövs samarbetet mer än någonsin. Därför är det särskilt viktigt att den som söker väljarnas mandat i Europaparlamentsvalet 2009 både presenterar en tydlig agenda om hur Europasamarbetet ska utvecklas och hur samarbetet kan nå resultat i viktiga frågor. Det handlar om att utöva inflytande och bidra till utveckling av ett starkt Europasamarbete.

Samtidigt är ökad frihet och färre hinder något som vi kommer att fortsätta att driva. Enligt vår mening ska det nationella självbestämmandet värnas och EU ägna sig åt frågor som medlemsländerna inte kan lösa på egen hand. Med andra ord: problem som löses bäst på annan nivå än europanivå ska inte lösas av EU. EU ska vara bra på det vi behöver lösa tillsammans.

Sverige har börjat tala och Europa har börjat lyssna.


(M)
Förbundsordförande och kandidat till Europavalet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons