Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen följer inte riksdagens beslut om Bromma

Annons

Bromma flygplats är viktig för tillgängligheten. Goda flygförbindelser utgör en nödvändig pusselbit om vi vill att människor ska kunna leva och arbeta i hela Sverige.

Tillgängligheten mellan Jämtland och Stockholm skulle försämras kraftigt om Bromma flygplats stängdes.

Swedavia beräknar att 38 procent av det totala antalet avgångar mellan Östersund och Stockholm riskerar försvinna om Bromma flygplats avvecklas. Detta vore förödande för jobb och tillväxt.

Före påsk beslutade en majoritet i riksdagen, för andra gången, att Bromma flygplats ska bevaras. Första gången detta skedde var i december förra året.

Regeringen har valt att köra över den folkliga majoriteten och inte efterfölja beslutet. Den förhandlingsperson som statsminister Löfven (S) tillsatte för att utreda en avveckling av Bromma flygplats har fortfarande kvar sitt uppdrag.

Riksdagen är Sveriges högsta beslutande organ och avspeglar folkviljan hos vårt lands medborgare. Vår demokratis trovärdighet bygger på att varje regering tar noga hänsyn till beslut från den folkvalda majoriteten.

Dagens S-ledda regering har dock valt att aktivt ignorera de tydliga och kraftfulla signaler de mottagit från riksdagen. Det är ett ansvarslöst och bekymrande beteende. Med anledning av regeringens agerande frågades även statsrådet Mehmet Kaplan (S) nyligen ut i riksdagens konstitutionsutskott.

De som påstår att Bromma flygplats är en Stockholmsfråga är helt fel ute då frågan i allra högsta grad är en nationell angelägenhet som i synnerhet berör boende och verksamma i Jämtland.

Enligt beräkningar från Stockholms Handelskammare riskerar totalt 24 000 jobb att gå förlorade, varav 18 000 utanför huvudstadsregionen, ifall Bromma flygplats avvecklas.

Stefan Löfvens löftesbrott har slagit alla tidigare rekord. Han lovade att inte höja bensinskatten och inte försämra rot-avdraget, två löften som han redan har brutit. Innan valet lovade han också att Bromma flygplats skulle få vara kvar.

Frågan är hur länge det dröjer innan även detta löfte sviks och flygplatsen vårt land verkligen behöver i stället avvecklas.

När nu riksdagen för andra gången har tagit beslut om att Bromma flygplats ska vara kvar kräver vi att regeringen drar tillbaka utredningen om att avveckla flygplatsen.

Sverige behöver en politik och ett fungerande transportsystem som skapar fler jobb i Jämtland, inte färre.

Saila Quicklund (M)

riksdagsledamot

Jessica Rosencrantz (M)

trafikpolitisk talesperson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons