Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare bördor för målarna

/
  • Regeringens budskap är lättnader för arbetsgivarna och högre press på arbetstagarna, menar Målartian i sitt debattinlägg

Våra medlemmar målarna, utsätts för ytterligare bördor och attacker som med precision riktas mot arbetarna från Alliansregeringens vapenarsenal med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg vid avtryckaren.

Annons

Det besked som regeringen sänder är att det är målarna och övriga byggnadsarbetare som ska ta ansvar för att vår näring har en låg sysselsättning räknat på helår för branschen.

Som straff för att vi en gång valt att bli målare får vi en ökad a-kasseavgift med 129 kronor i månaden eller en ökning med 43,6 procent. Från 296 kronor till till 425 kronor i månaden från 1 maj 2009.

,

Arbetslösheten har inom byggverksamheten ökat till 11,8 procent utan att sittande regering Reinfeldt- Borg, gjort något nämnvärt för att stimulera byggbranschen.

Regeringen har förvisso permanentat ROT-avdragen men samma regering glömde de verkliga upprustningsbehoven som finns i allmännyttan. I stället såg de som sitt uppdrag att snygga upp villorna på Djursholm och Lidingö.

Målarförbundets avdelning tio förstår om många av våra medlemmar tycker det får räcka nu och känner förtvivlan med perioder av arbetslöshet där a-kasse- ersättningen inte på långa vägar täcker de utgifter som finns för att vardagen skall fungera.

En dålig allmän arbetslöshetsförsäkring har ändå blivit något bättre genom Målareförbundets avtal om en inkomstförsäkring på de 200 första a-kassedagarna.

Målarförbundets avdelning tio och Målareförbundet vill att vi tillsammans tar ansvar för att det finns en grundtrygghet vid arbetslöshet som är värd namnet trygghet där vi tillsammans bär kostnaden.

Samma regering ger arbetsgivarna lägre kostnader och ökade alternativ till korttidsanställningar, bidragsanställningar och möjlighet till praktikplatser. Det vill säga regeringens budskap är lättnader för arbetsgivarna och högre press på arbets- tagarna, med andra ord Reinfeldts och Borgs vapenarsenal har gjort vårt Sverige kallare.

Denna text antagen av Målartians representantskap i Bispgården 22 april 2009:
Genom ombudsman 
Lars-Arne Grindborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons