Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Debatten om hälsovalet måste vara ärlig"

Jag har öppet och ärligt redovisat ekonomin i Nya Närvården AB i flera debattartiklar. Jag tror att det är viktigt med öppenhet och ärlighet när man jobbar med verksamhet som hanterar skattebetalarnas pengar.

Jag skulle uppskatta om samma ärlighet präglade inläggen från de politiker som nu angriper mig och bolagets verksamhet på debattplats. I ÖP den 12/11 läser jag att socialdemokraten Roland Sundström sprider uppgiften att Nya Närvården tänkt starta verksamhet i Östersund som filial till Hoting. Återigen undrar jag varifrån sådana uppgifter hämtas. Det är nämligen helt enkelt inte sant. Det har aldrig sagts eller skrivits eller framförts från Nya Närvården, och det har aldrig varit vår tanke.
Nya Närvården får problem om landstinget försämrar vår ekonomi med 1,6 miljoner kronor, det är sanningen. Det betyder inte att vi inte tycker att det ska vara rättvisa konkurrensförutsättningar mellan olika vårdgivare. Men vi tycker inte att man uppnår rättvisa med att ensidigt minska våra intäkter, samtidigt som konkurrensfördelarna för landstingets hälsocentraler kvarstår.
Sedan kan jag inte låta bli att ta lite illa vid mig av den raljanta och närmast fientliga ton som Roland Sundströms debattartikel andas gentemot Nya Närvården, vår personal och vår verksamhet som vårdgivare i det sjukvårdssystem som Sundström är med och har politiskt ansvar för.

 Hans Boberg, Nya Närvården

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel